Choux au craquelin med kakao - Opskrift på krakelerede vandbakkelser/fastelavnsboller
Opskrifter Livsstil Shop

Choux au craquelin med kakao

Choux au craquelin med kakao er nogle af mine favorit fastelavnsboller. De består af en vandbakkelsesdej med en en kiksedej på toppen, som krakelerer når den bliver bagt. Her har jeg lavet både vandbakkelsesdejen og kiksedejen med kakao. De er fyldt med hindbærsyltetøj og en lækker karamelflødeskum. Den kombination smager himmelsk! Jeg har også lavet disse choux au craquelin i en anden version uden kakao, se dem her. Jeg er gået helt amok med fastelavnsboller i år og har allerede bagt flere slags i løbet af de sidste par uger. Har du fået bagt eller smagt fastelavnsboller endnu, eller venter du lidt? Rigtig god fornøjelse!

Choux au craquelin med kakao

Fastelavnsboller til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Kakaokiksedej

75 g koldt smør

75 g hvedemel

1 spsk kakao

75 g sukker

Vandbakkelser med kakao (ca. 25 stk.)

4 dl vand

200 g smør

160 g mel

40 g kakao

2 tsk sukker

Et lille nip salt

5-6 æg (ca. 270 g)

Derudover

1/2 dåse dulce de leche

5 dl piskefløde

Hindbærsyltetøj

Guldstøv til drys

Fremgangsmåde

Kakaokiksedej

Kør smør, hvedemel og sukker i en foodprocessor indtil massen er smuldret. Hæld det ud på køkkenbordet og saml dejen det sammen med hænderne til den er ensartet. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir, til det er ca. 2-3 cm. Drys evt. lidt mel på. Læg den udrullede dej i køleskabet. Udstik kiksedejen i cirkler, der passer til diameteren på dine vandbakkelser.

Vandbakkelser med kakao

Kom vand og smør i en gryde og bring det i kog. Drys melet og kakao i og pisk kraftigt med en elpisker.  Dejen skal være blank og ensartet og slippe gryden. Tag gryden af varmen og rør salt og sukker i. Lad dejen køle lidt af. Pisk ét æg i ad gangen. Det sidste æg piskes i lidt ad gangen, da dejen ikke må blive for flydende. Kom dejen i en sprøjtepose og sæt dejen i små boller på en bageplade med bagepair. Du kan også sætte dejen på bagepladen ved hjælp af 2 skeer. Kom en kiksedej-cirkel på hver vandbakkelse. Bag vandbakkelserne i ca. 25-27 minutter ved 220 C (alm. varme, IKKE varmluft). VIGTIGT at du ikke åbner ind til ovnen i de første 20 minutter, da kold luft får dejen til at falde sammen. Vandbakkelserne skal være lysebrune og lyde hule, når du banker dem let i bunden. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. De vil falde lidt sammen.

Sådan samler du fastelavnsbollerne

Pisk fløden til fast skum (den må ikke blive for flydende) og vend forsigtigt flødeskummet sammen med dulce de leche. Hæld karamelflødeskummet op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Skær vandbakkelserne over og kom en skefuld syltetøj i midten og sprøjt karamelflødeskummet rundt i kanten. Drys med guldstøv og server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments
  1. Jeg vil prøve at lave disse i weekenden – er der noget jeg skal være specielt opmærksom på kan gå galt (udover det med ikke at åbne ovnen)?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.