Chokolademousse med æg – Opskrift på nem og lækker protein chokolademousse med hele hårdkogte æg. Det lyder måske skørt med hårdkogte æg i en chokolademousse, men det smager helt vildt godt og giver en lækker konsistens til chokolademoussen. Chokolademoussen består af hele hårdkogte æg, som blendes sammen med smeltet mørk chokolade, kakao, mælk, vaniljesukker, honning og salt. Det skal blendes til en cremet og ensartet masse uden klumper. Chokolademoussen fordeles i portionsglas og stilles på køl, så moussen kan sætte sig og blive mere fast i konsistensen. Moussen smager egentlig meget henad en chokoladebudding.
Jeg pyntet moussen med letpisket flødeskum, hakkede pistacienødder og hakket chokolade. Jeg var meget skeptisk i starten, da jeg så flere videoer af denne mousse på de sociale medier, men jeg blev meget positiv overrasket over, at man slet ikke kan smage de kogte æg. Jeg bruger sødmælk, men du kan bruge en hvilken som helst mælk. Der kan også skrues ned for vaniljesukkeret og honningen, hvis du ønsker det. Moussen kan sagtens laves en dag i forvejen, men den kan også laves et par timer inden servering. Rigtig god fornøjelse!
Chokolademousse med æg
Ingredienser
Fremgangsmåde
Chokolademousse med æg
Kom æggene i en gryde, dæk med vand og kog op under låg. Når vandet koger skal æggene koge i ca. 8 min., så de bliver hårdkogte.
Hæld koldt vand på æggene og pil æggene. Lad dem afkøle.
Kom kogte æg i en blender med smeltet chokolade, mælk, kakao, honning, vaniljesukker og salt. Blend til en ensartet og cremet masse uden klumper. Fordel moussen i 4 portionsglas. Stil moussen på køl i min. 2 timer.
Pynt moussen med flødeskum, hakkede pistacienødder og hakket chokolade. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar