Chocolate tart with raspberries! – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Chocolate tart with raspberries!

Jeg håber, at I har en dejlig søndag! Det er vidst ingen hemmelighed, at jeg elsker chokolade, så her kommer endnu en opskrift, hvor chokoladen har hovedrollen. Denne chokoladetærte er fantastisk med den sprøde tærtebund og den bløde chokoladecreme der smelter på tungen. Jeg har valgt at pynte den med friske hindbær fordi hindbær og chokolade er ”a match made in heaven”, men man kan sagtens pynte den med andre bær eller bare servere den, som den er. Her kommer opskriften:

Chocolate tart with raspberries!

Ingredienser

Chokolademørdej:

120 g koldt smør

80 g flormelis

1 æg

30 g mandelmel

30 g kakaopulver

1 vaniljestang

230 g hvedemel

½ tsk. salt

Chokoladecreme:

3 blade husblas

3½ dl piskefløde

250 g mørk chokolade 60 %

25 g flydende honning

1 knivspids salt

Pynt:

Friske hindbær (jeg brugte ca. 3 bakker)

Flormelis

Skovsyre

 

Fremgangsmåde

Chokolademørdej:

Rør smør, æg, halvdelen af hvedemelet, flormelis,kakaopulver, mandelmel, vanilje og salt sammen. Hæld det resterende mel i og saml hurtigt dejen. Kom noget husholdningsfilm rundt om dejen og læg den på køl i 1 time. Rul derefter dejen ud og kom den i en smurt tærteform. For at tærten får en fin kant, kan du tage en kagerulle og rulle over kanten på tærteformen. Tryk dejen godt ind mod kanterne. Stil tærten i fryseren i 20 minutter og bag derefter tærten i ca. 20 minutter i midten af ovnen ved 190 °C til den bliver let gylden i kanterne. Lad tærten køle af.

Chokoladecreme:

Udblød husblads i en skål med vand i ca.10 minutter. Hak chokoladen og smelt den i en gryde. Kog fløde og honning op i en anden gryde (pas på det ikke brænder på). Hæld den udblødede husblas op i fløden og lad det smelte under omrøring. Hæld nu fløden op i den smeltede chokolade lidt ad gangen under omrøring. Det skal samle sig til en fin og ensartet masse. Hæld chokoladecremen op på den afkølede tærtebund og stil den på køl i 3 timer.

Pynt chokoladetærten med friske hindbær, skovsyre og drys lidt flormelis udover. Velbekomme!

Bedøm denne ret

9 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.