Butterdejstærte med stenbiderrogn – Opskrift på butterdejstærte med kartoffelskiver, stenbiderrogn, creme fraiche og dild. Denne butterdejstærte er så skøn og nem at lave. Butterdejstærten består af en butterdejsbund, som smøres med en creme med creme fraiche og sennep. Cremen toppes med tynde skiver kartofler og butterdejstærten bages. Når tærten er blevet bagt, så fordeles creme fraiche, stenbiderrogn, rødløg i tern, dild, citron, salt og peber på tærten.
Det er en super god tærte, som er perfekt at servere som forret til f.eks. påskefrokosten eller til aftensmad med en grøn salat ved siden af. Man kan servere tærten hel, som jeg har gjort her, hvor den er pyntet. Man kan også skære butterdejstærten ud i mindre firkanter, sætte dem på et fad og servere de forskellige toppings til. Så kan man selv lave sig en lækker forret med creme fraiche, stenbiderrogn osv. I stedet for stenbiderrogn, så kan der bruges varmrøget laks, som kan “plukkes” ud mindre stykker og kommes på butterdejstærten.
Prøv også min opskrift på butterdejstærte med kartofler, squash, pesto og burrata eller min anden opskrift på en butterdejstærte med artiskokker, squash, pinjekerner og citron. Rigtig god fornøjelse!
Butterdejstærte med stenbiderrogn
Ingredienser
ButterdejstærteFremgangsmåde
Butterdejstærte
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Rør creme fraiche sammen med sennep, salt og sukker.
Rul butterdejen ud og placer den på en bageplade med bagepapir. Smør creme fraiche cremen ud på midten af butterdejen, sådan så der er 1-2 cm dej rundt i kanten
Skær kartofler i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom kartoffelskiver i en skål med olie og salt vend det sammen.
Fordel kartoffelskiverne på butterdejen. Pensl olie rundt i kanten. Bag tærten i ca. 20 min. Lad tærten afkøle. Fordel herefter creme fraiche, stenbiderrogn, rødløg i tern og dild ud på tærten. Riv citronskal udover og drys salt og peber på. Server tærten. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar