Broccolitærte med bacon og hytteost - Opskrift på den bedste broccolitærte
Opskrifter Livsstil Shop

Broccolitærte med bacon og hytteost

Broccolitærte med bacon og hytteost – opskrift på lækker broccolitærte med bacon og hytteost. Denne velsmagende broccolitærte med bacon og hytteost er mættende, familievenlig og er en perfekt hverdagsret.

Madtærter er generelt virkelig genialt og nemt at lave og servere i hverdagene. Vores familiefavorit herhjemme er porretærte med bacon, men tærter kan jo varieres med alt slags fyld og smag. Derfor har jeg lavet denne tærte med broccoli, hytteost og bacon.

Selve tærtebunden er virkelig lækker og består både af hvedemel og groft mel, som giver en lækker smag og godt bid. Dog kan den også sagtens laves udelukkende af hvedemel. Jeg bruger altid denne opskrift på tærtebund, da den passer perfekt til alle slags madtærter. Tærten kan også laves i en vegetarisk version ved at undlade bacon og tilsætte flere grøntsager, som f.eks. spinat, asparges, tomater eller spidskål. Ja, faktisk kan der tilsættes alverdens lækkerier, såsom kødrester og grøntsagsrester og derved kan man nemt undgå at smide rester ud og undgå madspild.

Sådan en madtærte er fryseegnet, og kan både fryses ned efter den er bagt, men også inden den bliver bagt. Jeg plejer at servere en grøn salat til sådan en madtærte. Min yndlingsversion er fintsnittet spidskål vendt med citronsaft, olivenolie, lidt salt, frisk dild og avocado. Rigtig god fornøjelse!

 

Broccolitærte med bacon og hytteost

Madtærte til 4-6 personer
Forberedelse 45 min. / Tilberedning 40 min. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Tærtedej

150 g hvedemel

75 g fuldkornshvedemel

150 g smør, koldt og skåret i tern

1 tsk. salt

1 æg

Fyld til tærten

5 æg

2 dl creme fraiche

2 dl mælk

450 g hytteost

Salt og peber

1/2 broccolihoved

1 pakke bacon i skiver

 

 

 

Fremgangsmåde

Tærtedej

Kom mel og smør i en skål smuldre smørret i melet til en grynet masse. Tilsæt salt og saml tilsidst dejen med ægget. Læg tærtedejen på køl i 30 minutter.

Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir og ryk bagepapiret med dejen over i et tærtefad på ca. 25 cm i diameter. Tryk dejen godt rundt i siderne, klip bagepapiret til, så der ikke hænger for meget udover kanten og prik små huller med en gaffel i dejen. Sæt tærteformen med dej på køl i 15 minutter. Tænd ovnen på 225 C varmluft og forbag tærtebunden i 10 minutter.

Fyld til tærten

I en skål piskes æg, creme fraiche, mælk, hytteost, salt og peber sammen.

Del broccoli i små buketter og fordel dem på den forbagte tærtebund og hæld æggeblandingen på. Læg bacon skiver på og bag tærten i ca. 35-40  minutter ved 180 C varmluft til den er sprød og gylden. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.