Opskrifter Livsstil

Brioche boller

Brioche boller er nok en af mine helt store favoritter! Så bløde, luftige og fyldt med smør og helt perfekte. Brioche boller består af to deje, som man ælter sammen. Det er ikke spor svært at bage brioche boller selv, de skal blot hæve lidt længere, da gærmængden er lille. De smager vidunderligt med koldt smør, som burgerboller, både til en klassisk burger, men også til en pulled pork eller chicken burger, og så er de gode at servere som fødselsdagsboller. Faktisk skal vi have pulled chicken burger til aftensmad i dag med hjemmelavet coleslaw, syltede rødløg og så selvfølgelig friskbagte brioche boller. Måske jeg skulle lave en opskrift på sådan en burger?

Brioche boller

Ingredienser

Brioche boller (16 små eller 8 store boller):

Dej 1:

15 g gær

1 dl sødmælk, lunkent

125 g hvedemel

Dej 2:

200 g smør

375 g hvedemel

1 tsk. salt

1 spsk. sukker

3 æg

1 sammenpisket æg til pensling

 

Fremgangsmåde

Dej 1:

Rør gæren ud i den lunkne mælk i en røreskål. Tilsæt melet og ælt det sammen. Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time i en lille skål.

Dej 2:

Smuldre smørret i hvedemelet i i røreskålen. Tilsæt salt, sukker og æg og ælt det sammen. Kom dej 1 i skålen og ælt de to deje godt sammen indtil dejen slipper skål. Lad dejen hæve i 2 timer under et viskestykke.

Tænd ovnen på 200 C varmluft. Form lige store boller af dejen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve 15 minutter under et viskestykke. Pensl bollerne med æg og bag bollerne i ca. 18-20 minutter indtil de er gyldne og lyder hule når du banker på dem. Nyd bollerne med det samme! Velbekomme!

Brioche bollerne kan sagtens fryses ned.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.