Brioche boller opskrift - De bedste brioche burgerboller
Opskrifter Livsstil Shop

Brioche boller

Brioche burgerboller

Brioche boller – Opskrift på de bedste brioche boller, som er bløde, luftige og fyldt med smør. Brioche boller er nok en af mine helt store favoritter! Så bløde, luftige og fyldt med smør og helt perfekte. Det er ikke spor svært at bage brioche boller selv. De skal blot hæve lidt længere end andre boller, da gærmængden er lille.

En brioche dej består af en masse smør og mange æg, som giver den lækreste smidige, bløde og sammenhængende dej, der er meget nem at arbejde med. En brioche dej skal også æltes lidt længere tid, end en klassisk bolledej. Den lange æltning sørger nemlig for, at dejen holder på luften under hævning og giver lette og luftige boller. Du kan endda lave dem til brioche burgerboller, hvor de bliver ekstra luftige.

Brioche brød til aftensmad

De her brioche boller smager vidunderligt med koldt smør og som burgerboller. Du kan både lave dem til en klassisk burger, men også til en pulled pork, og så er de også gode at servere som fødselsdagsboller. Hvis du skal bruge brioche bollerne til burgerboller, så kan du drysse sesam på bollerne inden de bages.

Jeg bruger dem ofte til lidt forskelligt, men hvis vi skal have burger, så laver jeg enten de her brioche burgerboller eller de her hjemmelavede burgerboller. Begge dele er super gode, så det er op til dig at vælge.

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog. Så kan du nemt og hurtigt finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie. Så kan de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Boller til 6-8 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 1 t. / I alt 3 t.
Ingredienser

Brioche boller

3 dl sødmælk

30 g gær

45 g sukker

3 æg

10 g salt

Ca.650-700 g hvedemel

150 g smør, koldt og skåret i tern

1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

Brioche boller

Lun mælken og opløs gæren heri. Kom det i en røreskål til en røremaskine og tilsæt sukker, æg, hvedemel og salt. Ælt dejen i ca. 8 min. med dejkrogen. Hvis dejen stadig er meget klistret kan der tilsættes lidt mere mel. Tilsæt smørret imens der æltes. Ælt dejen til den slipper skålen og er blank og smidig. Lad dejen hæve i 30 min. med et fugtigt viskestykker over.

Del dejen i 12-14 stk. og form dem til boller. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og stil dem ind i midten af ovnen. Stil en bageplade nedenunder med kogende vand og luk lågen Lad bollerne hæve til dobbeltstørrelse i ca.1.5 time. Tag herefter bollerne ud af ovnen og tænd ovnen på 180 C varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 18 min. Lad bollerne afkøle på en bagerist og server. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.