Brioche boller – Opskrift på de bedste briocheboller, som er bløde, luftige og fyldt med smør. Brioche boller er nok en af mine helt store favoritter! Så bløde, luftige og fyldt med smør og helt perfekte. Det er ikke spor svært at bage brioche boller selv, de skal blot hæve lidt længere, da gærmængden er lille. En brioche dej består af en masse smør og mange æg, som giver den lækreste smidige, bløde og sammenhængende dej, der er meget nem at arbejde med. En brioche dej skal også æltes lidt længere tid, end en klassisk bolledej, da det sørger for at dejen holder på luften under hævning og giver lette og luftige boller.
Bollerne smager vidunderligt med koldt smør, som burgerboller, både til en klassisk burger, men også til en pulled pork, og så er de også gode at servere som fødselsdagsboller. Hvis du skal bruge brioche bollerne til burgerboller, så kan du drysse sesam på bollerne inden de bages.
Brioche boller
Ingredienser
Fremgangsmåde
Brioche boller
Lun mælken og opløs gæren heri. Kom det i en røreskål til en røremaskine og tilsæt sukker, æg, hvedemel og salt. Ælt dejen i ca. 8 min. med dejkrogen. Hvis dejen stadig er meget klistret kan der tilsættes lidt mere mel. Tilsæt smørret imens der æltes. Ælt dejen til den slipper skålen og er blank og smidig.
Lad dejen hæve i 30 min. med et fugtigt viskestykker over.
Del dejen i 12-14 stk. og form dem til boller. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og stil dem ind i midten af ovnen. Stil en bageplade nedenunder med kogende vand og luk lågen Lad bollerne hæve til dobbeltstørrelse i ca.1.5 time.
Tag herefter bollerne ud af ovnen og tænd ovnen på 180 C varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 18 min.
Lad bollerne afkøle på en bagerist og server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar