Banankage med nutellaganache - Banankage med ganache
Opskrifter Livsstil Shop

Banankage med nutellaganache

Banankage med nutellaganache – Opskrift på svampet banankage med mælkechokolade og ganache med nutella. Denne banankage er en af mine favoritter. Kagen er dejlig svampet og luftig med en mild og sødlig smag fra bananer. Kagen toppes med den lækreste ganache med nutella og mælkechokolade. Kagen er perfekt at bage og pynte dagen inden servering, da den har godt af at stå på køl.

Prøv også denne banankage med makroner i dejen og mælkechokolade på toppen. Rigtig god fornøjelse!

 

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Banankage med nutellaganache

Banankage til 8-10 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 2 t. / I alt + 3 t.
Ingredienser

Banankage

150 g smør, smeltet

4 æg

150 g rørsukker

50 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

150 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

3 over modne bananer

100 g mælkechokolade,

Nutellaganache

1 dl piskefløde

0,5 dl sødmælk

200 g mælkechokolade

100 g nutella

Evt. lidt flagesalt til pynt

 

Fremgangsmåde

Banankage

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen. Vend til sidst mælkechokolade i. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Bag banankagen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle af.

Nutellaganache

Kom piskefløde og sødmælk i en lille gryde og kog det op til lige under kogepunktet. Kom mælkechokolade og nutella i en skål og hæld den varme fløde/mælkeblanding over chokoladen. Lad det stå lidt og rør herefter i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Stil ganachen på køl i 1 time eller indtil den er tyk og “smørbar”.

Befri kagen fra formen. Stil kagen på et fad og smør den kolde ganache ud på kagen i et tykt lag. Drys evt. med flagesalt. Server kagen straks eller opbevar den på køl indtil servering. Den kan sagtens laves dagen før og opbevares på køl. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.