Banankage med nutellaganache - Banankage med ganache

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Banankage med nutellaganache

Banankage med nutellaganache – Opskrift på svampet banankage med mælkechokolade og ganache med nutella. Denne banankage er en af mine favoritter. Kagen er dejlig svampet og luftig med en mild og sødlig smag fra bananer. Kagen toppes med den lækreste ganache med nutella og mælkechokolade. Kagen er perfekt at bage og pynte dagen inden servering, da den har godt af at stå på køl.

Prøv også denne banankage med makroner i dejen og mælkechokolade på toppen. Rigtig god fornøjelse!

Banankage med nutellaganache

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 2 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Banankage
Nutellaganache

Fremgangsmåde

Banankage

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen. Vend til sidst mælkechokolade i.

Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Bag banankagen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle af.

Nutellaganache

Kom piskefløde og sødmælk i en lille gryde og kog det op til lige under kogepunktet. Kom mælkechokolade og nutella i en skål og hæld den varme fløde/mælkeblanding over chokoladen. Lad det stå lidt og rør herefter i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Stil ganachen på køl i 1 time eller indtil den er tyk og “smørbar”.

Befri kagen fra formen. Stil kagen på et fad og smør den kolde ganache ud på kagen i et tykt lag. Drys evt. med flagesalt. Server kagen straks eller opbevar den på køl indtil servering. Den kan sagtens laves dagen før og opbevares på køl. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar