Bananbrød med brunet smør

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bananbrød med brunet smør

Bananbrød med brunet smør – Opskrift på det bedste bananbrød med brunet smør, valnødder og pisket ganache. Dette bananbrød er et af de bedste bananbrød jeg har bagt! Bananbrødet består af en virkelig lækker dej, hvor der bl.a. er brunet smør, creme fraiche og hakkede valnødder i. Bananbrødet toppes med den lækreste bløde piskede ganache med mørk chokolade og salt.

Pisket ganache

Pisket ganache er en super lækker og har en intens og dyb chokoladesmag. Det er en skøn og nem topping til diverse kager. Pisket ganache består egentlig bare af en alm. ganache, som piskes ganske kort til den bliver luftig og fast, så kan den nemlig smøres ud. Ganachen passer perfekt til dette bananbrød. Prøv også denne opskrift på sundere bananbrød med havregryn og kardemomme. Rigtig god fornøjelse!

Bananbrød med brunet smør

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 2 t.
I alt 3 t.

Ingredienser

Bananbrød med brunet smør
Pisket ganache
Derudover

Fremgangsmåde

Bananbrød med brunet smør

Smelt smørret i en lille gryde, og lad det blive lysebrunt. Hæld det brunede smør i en skål, og lad det afkøle til stuetemperatur.

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Pisk æggene meget luftige med brun farin og honning. Tilsæt den afkølede, brunede smør (uden bundfaldet) og creme fraiche og pisk det sammen. Mos bananerne og tilsæt dem til æggemassen sammen med salt og bagepulver. Sigt melet i og vend dejen sammen. Tilsæt de grofthakkede valnøddekerner til dejen og hæld den i en lille brødform (2 L) smurt med smør.

Bag kagen til den er gennembagt, ca. 40 min.

Lad kagen afkøle inden den befries fra formen.

Pisket ganache

Kom chokoladen i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet.  Hæld den varme fløde over chokoladen, tilsæt salt og vanilje og lad det stå i 5 min. Rør i chokoladen i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Lad ganachen stå ved stuetemp. i 30 minutter. Hæld ganachen i et lavt fad eller en lav skål og kom husholdningsfilm over. Stil ganachen på køl i 1 time. Den skal være fast i konsistensen.

Kom ganachen i en skål og pisk den i ca. 20-30 sek. så den bliver fast og luftig. Der må endelig ikke piskes for meget. Smør den piskede ganache på bananbrødet og pynt med hakkede valnødder. Server kagen. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar