Bagte gulerødder på urtecreme - Den perfekte side dish

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bagte gulerødder på urtecreme

Bagte gulerødder på urtecreme – Opskrift på nem og lækker side dish med bagte gulerødder serveret på en urtecreme med ricotta. Denne lækre og meget nemme vegetariske ret smager så skønt. Gulerødderne bages med en marinade med bl.a. honning, balsamico glace og tørrede chiliflager. Gulerødderne serveres på en cremet urtecreme med ricotta, hvidløg, persille og basilikum. Jeg har pyntet med ristede pinjekerner og fintrevet citronskal.

Jeg bruger nye gulerødder med top, da de smager så dejligt og bliver helt karamelliseret, når de bages med marinaden. Jeg knækker lidt af toppen af, og lader noget være tilbage på gulerødderne, da det ser dekorativt ud. Man kan selvfølgelig også bruge gulerødder uden top, men se om du kan finde nogle små fine gulerødder, så de ikke er alt for tykke og grove.

Denne vegetariske side dish er perfekt at servere sammen med grillet kød og fisk. Prøv også min opskrift på bagt spidskål med brunet smør og burrata. Rigtig god fornøjelse!

Bagte gulerødder på urtecreme

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Bagte gulerødder
Urtecreme
Desuden

Fremgangsmåde

Bagte gulerødder

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skær det meste af toppen af gulerødderne. Vask dem grundigt, men uden at skrælle dem.

Placer gulerødderne i et ildfast fad. Bland olivenolie, flydende honning, chiliflager, balsamico glace, salt og peber sammen. Hæld det udover gulerødderne og vend det godt rundt. Bag gulerødderne i 30 min. Vend dem gerne undervejs.

Urtecreme

Blend ricotta, hvidløg, persille, basilikum, salt og peber sammen til en cremet konsistens.

Bred urtecremen ud på en tallerken og placer de bagte gulerødder ovenpå. Drys med pinjekerner og revet citronskal. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar