Bagt spidskål med misosmør – Opskrift på nem og lækker bagt spidskål med brunet misosmør, yoghurtdressing, persille og feta. Jeg elsker spidskål og man kan lave så mange lækre retter med spidskål. Det smager så dejligt, når man bager spidskål i ovnen, som jeg har gjort her. Spidskålet skøres i fire stykker på langs og bages med olivenolie, salt og peber. Herefter pensles spidskålen med brunet misosmør og bages igen. Det bagte spidskål serveres på en yoghurtdressing med hvidløg og pyntes med frisk persille, smuldret feta og ristede mandelsplitter. Det er sådan en dejlig kombination og det er perfekt at servere som tilbehør til middagen.
Miso er en japansk pasta, som er lavet på sojabønner. Derudover kan det består af enten ris, byg og andre slags korn. Man kan få det i forskellige “farver” afhængig af, hvilke korn det er lavet med. Jeg har brugt “white miso” her. Det har en dejlig salt og umami-smag og kan bruges i forskellige retter og på forskellige måder. Her har jeg brunet noget smør og efterfølgende pisket miso i smørret.
Jeg har mange opskrifter, hvor der indgår bagte grøntsager. Prøv f.eks. denne opskrift på bagt spidskål med burrata, brunet smør og pistacie eller min opskrift på bagt blomkål med haydari. Rigtig god fornøjelse!
Bagt spidskål med misosmør
Ingredienser
Bagt spidskålFremgangsmåde
Bagt spidskål
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær spidskål i 4 dele på langs. Placer spidskål på en bageplade eller i et ildfast fad. Dryp med olie udover samt salt og peber. Bag spidskål i ca. 25 min.
Brunet misosmør
Brun smørret i en lille gryde. Tag gryden af varmes og pisk miso i til det er opløst. Pensl misosmør på de bagte spidskål og bag dem yderligere 10 min.
Yoghurtdressing
Rør yoghurt sammen med hvidløg, salt og peber. Bred dressingen ud på et stort fad eller en stor tallerken. Placer de bagte spidskål på og drys med persille, feta og mandelsplitter. Server straks. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar