Babka snurrer - Babka snurrer med chokoladefyld og nutella
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Babka snurrer

Babka snurrer – Opskrift på de lækreste snaskede Babka snurrer med chokoladefyld og nutella. Babka er et flettet og snoet chokoladebrød, som oprindeligt stammer fra Østeuropa. Her har jeg lavet det i en anden version, nemlig til små snurrer, som bliver så lækre snaskede og luftige. De er fyldt med en lækker chokoladecreme og så for lige at toppe den, så er der også nutella i, men det kan man sagtens undlade. Når brødene kommer ud af ovnen, så pensles de med en sukkersirup, for at de forbliver bløde og ekstra saftige. De er perfekte at fryse ned og blot lunes lidt i ovnen inden servering.

Jeg har lavet en hurtig video af, hvordan jeg smører fyldet på, folder og snurrer dejen, så er det lidt nemmere at forstå opskriften. Rigtig god fornøjelse!

Babka snurrer

Ingredienser

Dej
Chokoladefyld
Sukkersirup
Derudover

Fremgangsmåde

Dej

Kom mælk, creme fraiche, gær, æg og sukker i en røreskål og rør det godt sammen.

Tilsæt melet og salt og ælt godt med dejkrogen.

Tilsæt smørret lidt ad gangen imens der æltes.

Ælt dejen til den slipper skålen og er blank og smidig.

Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad den hæve ved stuetemperatur i 1 time.

Chokoladefyld

Kom sukker, smør, kakao og flormelis i en foodprocessor.

Kør det til en ensartet masse og tilsæt chokoladen.

Sukkersirup

Kog vand og sukker op til en tynd sirup.

Sådan laves Babka snurrer

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel (ca. 65×35 cm).

Smør chokoladefyld ud på hele dejen og fold den en gang sammen.

Rul dejen forsigtigt ud igen og smør nutella på den ene halvdel og fold den anden halvdel indover.

Del dejen i 12 lige store rektangler.

Snit 4 stimler i dejen (se videoen ovenover) og rul dejen sammen til en snurrer.

Læg snurrerne på en bradepande (min er 30 x 40 cm) beklædt med bagepapir.

Læg et fugtigt klæde over og lad dem efterhæve i 30 min.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pensl Babka snurrerne med sammenpisket æg og bag Babka i ca. 30-35 min. eller indtil de er helt gennembagte og gyldne.

Pensl de varme Babka med sukkersirup.

Server straks eller lad dem afkøle helt. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar