Appelsinmarmelade – Opskrift på lækker smagfuld appelsinmarmelade med vanilje og kanel. Hjemmelavet appelsinmarmelade er så lækkert og smager så dejligt frisk, bittert, sødt og krydret. Jeg laver appelsinmarmeladen med 4 appelsiner, hvor to af dem skæres i tynde trekanter, som giver et dejligt bid og de bliver helt chewy i marmeladen. De resterende appelsiner skrælles og så skæres kødet i tern. Jeg kommer også citron i samt vanilje og kanelstang. Man kan smage marmeladen til lige som man vil, det kan f.eks. også være frisk ingefær, nelliker eller finthakkede mandler.
Appelsinmarmelade dufter og smager af jul og er derfor perfekt at servere i julen til f.eks. klatkager eller kan kommes ind i denne lækre honningkage med smørcreme, appelsinmarmelade og ganache. Brug også marmeladen på en ostemad eller som tilbehør til et ostebord. Det smager også skønt på yoghurt, skyr eller chiagrød.
Det er vigtigt at appelsinmarmeladen hældes på skoldede glas med tætsluttende låg. Opbevar marmeladen køligt, hvor den kan holde sig, uåbnet, i flere måneder. Rigtig god fornøjelse!
Appelsinmarmelade
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær 2 af appelsinerne i 8 både hver og skær bådene i 2 mm tykke skiver/trekanter. Kom appelsin-trekanterne i en gryde.
Skær skallen af de 2 resterende appelsiner og skær kødet i små tern og kom dem i gryden. Riv citronskal i gryden. Skær skallen af citronen og skær kødet i tern og kom i gryden. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas med 1 spsk. af sukkeret. Kom vaniljesukker, det resterende sukker, kanelstang og de tomme vaniljestænger i gryden. Hæld vand på og kog op, ved middelvarme, under låg i 45 min. Rør i gryden undervejs.
Tag låget af gryden, tilsæt syltesukker og kog det op i 15 min. Rør i gryden undervejs.
Hæld appelsinmarmeladen på 2-3 skoldede glas med tætsluttende låg. Opbevar marmeladen køligt, hvor det kan holde sig, uåbnet, i flere måneder. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar