Appelsinmarmelade - Hjemmelavet appelsinmarmelade med kanel

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ FASTELAVNSBOLLER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade – Opskrift på lækker smagfuld appelsinmarmelade med vanilje og kanel. Hjemmelavet appelsinmarmelade er så lækkert og smager så dejligt frisk, bittert, sødt og krydret. Jeg laver appelsinmarmeladen med 4 appelsiner, hvor to af dem skæres i tynde trekanter, som giver et dejligt bid og de bliver helt chewy i marmeladen. De resterende appelsiner skrælles og så skæres kødet i tern. Jeg kommer også citron i samt vanilje og kanelstang. Man kan smage marmeladen til lige som man vil, det kan f.eks. også være frisk ingefær, nelliker eller finthakkede mandler.

Appelsinmarmelade dufter og smager af jul og er derfor perfekt at servere i julen til f.eks. klatkager eller kan kommes ind i denne lækre honningkage med smørcreme, appelsinmarmelade og ganache. Brug også marmeladen på en ostemad eller som tilbehør til et ostebord. Det smager også skønt på yoghurt, skyr eller chiagrød.

Det er vigtigt at appelsinmarmeladen hældes på skoldede glas med tætsluttende låg. Opbevar marmeladen køligt, hvor den kan holde sig, uåbnet, i flere måneder. Rigtig god fornøjelse!

Appelsinmarmelade

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Skær 2 af appelsinerne i 8 både hver og skær bådene i 2 mm tykke skiver/trekanter. Kom appelsin-trekanterne i en gryde.

Skær skallen af de 2 resterende appelsiner og skær kødet i små tern og kom dem i gryden. Riv citronskal i gryden. Skær skallen af citronen og skær kødet i tern og kom i gryden. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas med 1 spsk. af sukkeret. Kom vaniljesukker, det resterende sukker, kanelstang og de tomme vaniljestænger i gryden. Hæld vand på og kog op, ved middelvarme, under låg i 45 min. Rør i gryden undervejs.

Tag låget af gryden, tilsæt syltesukker og kog det op i 15 min. Rør i gryden undervejs.

Hæld appelsinmarmeladen på 2-3 skoldede glas med tætsluttende låg. Opbevar marmeladen køligt, hvor det kan holde sig, uåbnet, i flere måneder. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar