Æggekage med bacon – Opskrift på nem hjemmelavet æggekage, som bages i ovnen og pyntes med sprødt bacon, tomater og purløg. Æggekage er en vaskeægte klassiker og smager altid skønt. Æggekage består af en æggemasse med æg som piskes med piskefløde, salt og peber. Æggemassen hældes på en pande, som kan komme i ovnen, hvor den herefter bages til den er gylden og stadig lidt blød. Æggekagen pyntes med sprøde skiver af bacon, halverede tomer og hakket purløg. Jeg serverer æggekagen med ristet rugbrød til, som smager så dejligt.
Æggekage er nok en af de nemmeste retter, som man kan lave og det er så enkelt og samtidig så lækkert. Der hører sprødt stegt bacon til sådan en æggekage, hvis du spørger mig. Man kan bruge helt almindelige tynde skiver af bacon, som steges sprøde, men man kan også bruge et stykke røget bacon, som man selv skærer i skiver og steger sprøde. Jeg bruger piskefløde i æggemassen, men man kan også bruge en valgfri mælk.
Du kan tilsætte lige det, som du har lyst til i selve æggemassen. Måske har du nogle rester af grøntsager, kød eller krydderurter. Æggekagen kan serveres som frokost eller som en let og hurtig aftensmad. Prøv også min opskrift på æggewraps med spinat og kylling. Rigtig god fornøjelse!
Æggekage med bacon
Ingredienser
Æggekage med baconFremgangsmåde
Æggekage med bacon
Tænd ovnen 180 C varmluft.
Steg bacon sprødt på en pande. Gerne støbejern eller en anden pande, som kan komme i ovnen. Læg det stegte bacon på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge fedtet. Lad baconfedt blive på panden.
Pisk æg med et piskeris sammen med piskefløde, salt og peber. Hæld æggemassen på panden med baconfedt. Lad det stå ved svag varme i 5 min.
Bag æggemassen videre i ovnen i ca. 12 min. til den er gylden. Æggemassen må gerne være lidt blød, men hold godt øje med den i ovnen.
Pynt æggekagen med bacon, tomater skåret i halve og purløg. Server med ristet rugbrød. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar