Æblekage med vaniljesauce – Opskrift på den lækreste svampede æblekage med marcipan, æbler med kanel og toscafyld serveret med vaniljesauce. Denne super lækre svampede æblekage er perfekt at bage, når det vrimler med æbler ude i haven. Kagen består af en svampet mazarinkage med tynde æblebåde vendt med kanel og citronsaft. Ovenpå dejen kommes der toscafyld på, som er en slags karamel med hasselnøddeflager i. Det bliver sprødt og karamelliseret, når det bages. Kagen serveres med en vaniljesauce, som laves ved at koge alle ingredienserne op i en gryde.
Kagen har jeg lavet ud fra min meget populær opskrift på blåbærkage med toscafyld, her har jeg så bare lavet den lidt anderledes med æbler og så vaniljesauce. Rigtig god fornøjelse!
Æblekage med vaniljesauce
Ingredienser
Mazarinkage med æblerFremgangsmåde
Mazarinkage med æbler
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og marcipan lyst og luftigt. Pisk et æg i adgangen. Tilsæt creme fraiche. Sigt melet i dejen og pisk igen.
Vend æblebåde med kanel og citron. Kom dejen i en form på 20×30 cm beklædt med bagepapir. Kom æblebådene ovenpå dejen og tryk dem let ned i dejen.
Toscafyld
Kom alle ingredienserne i en lille gryde.
Kog det op under omrøring til det bobler en smule og sukkeret er opløst. Det skal ligne en lys karamel. Hæld toscafyldet ovenpå dejen.
Bag kagen i ca. 35 min. Kagen må gerne være lidt blød i midten. Lad kagen afkøle.
Vaniljesauce
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn i en gryde sammen med de resterende ingredienser. Varm ingredienserne op ved middelvarme og under omrøring. Pisk i gryden hele tiden til massen tykner. Tag gryden af varmen og hæld saucen i en skål. Vaniljesaucen kan både serveres varm og kold. Jeg serverer den kold til denne kage.
Server mazarinkagen med vaniljesauce. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar