Svampet citronkage med citronglasur. Denne kage er nok den mest svampede kage i byen! Så lækker, frisk og syrlig og virkelig nem at bage. Kagen er penslet med en syrlig og flydende citronglasur, som siver ned i kagen og gør den endnu mere svampet. Citron er en super dejlig råvare, som både kan bruges i det salte køkken, men også i det søde køkken. Jeg har flere opskrifter med citron her på bloggen: Citron cheesecake, glutenfri citronmåne, citronfromage og mange flere. Denne citronkage er perfekt at servere til eftermiddagskaffen eller som et godt indslag på en kagebuffet. Rigtig god fornøjelse!
Svampet citronkage med citronglasur
Ingredienser
CitronkageFremgangsmåde
Citronkage
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Kom alle ingredienserne i en røreskål og pisk dejen til en ensartet glat dej i ca. 2 minutter. Hvis du oplever at dejen skiller, så gør det ingen ting, den skal nok blive god alligevel. Beklæd en brødform (min form er 3 L) med bagepapir, så der er bagepapir på de lange sider. Smør de korte ender med smør. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 45-50 minutter. Stik i kagen med en kødnål for at se om kagen er bagt. Lad kagen køle lidt af imens du laver glasuren.
Citronglasur
Rør flormelis og citronsaft sammen til en flydende glasur. Tilsæt evt. mere flormelis eller mere citronsaft, hvis der er behov for det, glasuren skal bare være flydende.
Stik i citronkagen med et træspyd eller lign. så der kommer en masse små huller. Pensl glasuren på kagen, så glasuren får lov til at sive ned i kagen. Skær kagen i skiver og server kagen med det samme. Du kan også vente med at skære kagen i skiver og så stille den på køl indtil servering. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Hvilken form ville man ellers kunne bage kagen i? og TAK for super lækre opskrifter!
Hej Frederikke.
Er det virkelig 2 spiseskefulde bage pulver ?
Mvh. Anne
Ja, det er 2 spsk 🙂
Hej Frederikke,
Kan denne kage laves dagen i forvejen eller fryses?
Mh Louise
Den kan sagtens laves dagen i forvejen 🙂 Og den kan også fryses 🙂
Jeg vil også gerne ligesom Tuka, vide hvilken form, herunder størrelse du anvender?
Jeg bruger en form på 3 L, (som der står i opskriften) 🙂
Denne citronkage er simpelthen fantastisk *****
Hej Frederikke
hvis man laver den dagen før skal den så opbevares på køl?
mvh
Søs
Ja, meget gerne på køl 🙂