Glædelig 16. december. Juleopskriften i dag er fransk nougat med mandler og fine grønne pistaciekerner. Fransk nougat er en sød hvid nougat, som har en sej konsistens. Nødderne i nougaten kan varieres, du kan f.eks. bruge valnødder eller usaltede peanuts. Jeg elsker fransk nougat og det gør min mormor også. Jeg har faktisk planer om at forære hende et par stykker fransk nougat pakket fint ind i cellofan. Det er den perfekte værtindegave at komme med. Rigtig god fornøjelse!
Fransk nougat
Ingredienser
Fransk nougat (ca. 20-24 stykker)Fremgangsmåde
Fransk nougat
Kom sukker, honning, glukosesirup og vand op i en gryde og kog det op til 150 C. Rør i gryden undervejs.
Lige inden sukkermassen når de 150 C piskes æggehviderne hvide og skummende. Tilsæt herefter den varme sukkermasse i en tynd stråle imens der fortsat piskes. Pisk massen til den er sej og blank i ca. 10 minutter. Kom de hakkede nødder i og vend dem rundt i massen.
Beklæd en form på 21 x 21 cm med bagepapir og drys med lidt flormelis. Fordel massen i formen. Den er meget klistret, så hvis du kommer lidt flormelis på fingrene og en dejskraber, så er det meget nemmere at arbejde med. Lad massen køle af til dagen efter ved stuetemperatur.
Skær den franske nougat ud i passende størrelser og pak dem ind i f.eks. cellofan, så de ikke klistrer sammen. Opbevar dem ved stuetemperatur. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar