Glædelig 16. december. Juleopskriften i dag er fransk nougat med mandler og fine grønne pistaciekerner. Fransk nougat er en sød hvid nougat, som har en sej konsistens. Nødderne i nougaten kan varieres, du kan f.eks. bruge valnødder eller usaltede peanuts. Jeg elsker fransk nougat og det gør min mormor også. Jeg har faktisk planer om at forære hende et par stykker fransk nougat pakket fint ind i cellofan. Det er den perfekte værtindegave at komme med. Rigtig god fornøjelse!
Fransk nougat
Ingredienser
Fransk nougat (ca. 20-24 stykker)Fremgangsmåde
Fransk nougat
Kom sukker, honning, glukosesirup og vand op i en gryde og kog det op til 150 C. Rør i gryden undervejs.
Lige inden sukkermassen når de 150 C piskes æggehviderne hvide og skummende. Tilsæt herefter den varme sukkermasse i en tynd stråle imens der fortsat piskes. Pisk massen til den er sej og blank i ca. 10 minutter. Kom de hakkede nødder i og vend dem rundt i massen.
Beklæd en form på 21 x 21 cm med bagepapir og drys med lidt flormelis. Fordel massen i formen. Den er meget klistret, så hvis du kommer lidt flormelis på fingrene og en dejskraber, så er det meget nemmere at arbejde med. Lad massen køle af til dagen efter ved stuetemperatur.
Skær den franske nougat ud i passende størrelser og pak dem ind i f.eks. cellofan, så de ikke klistrer sammen. Opbevar dem ved stuetemperatur. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar