Fransk nougat – Opskrift på hjemmelavet fransk nougat med mandler og pistacienødder. Fransk nougat er en hvid, sød, sej og blød nougat, som laves ved at piske æggehvider med varm akaciehonning og en 160 C varm sukkersirup. Der tilsættes ristede mandler og pistacienødder i marengs/sukkermassen, hvorefter massen presses ud i en form og kommes på køl. Når massen har stået på køl i mindst 12 timer, så skæres den ud til passende stykker.
Jeg overtrækker den ene halvdel af den franske nougat med mørk chokolade, og den anden halvdel ruller jeg i flormelis, så de ikke klistrer sammen. Man kan pakke dem fint ind i cellofan eller karamelpapir. Det er den perfekte værtindegave at give. Den franske nougat skal opbevares på køl, så den ikke smelter. Man kan tilsætte forskellige nødder til nougaten, og det smager også dejligt med tørrede tranebær.
Den franske nougat kan også bruges til at lave hjemmelavede p-tærter, ved at tilsætte saltede peanuts til sukkermassen. Rigtig god fornøjelse!
Opskriften er inspireret af @migthysugar
Fransk nougat
Ingredienser
Fransk nougatFremgangsmåde
Fransk nougat
Pisk æggehviderne skummende i en køkkenmaskine. Kom akaciehonning i en gryde og giv det et hurtigt opkog. Lige så snart honningen begynder at boble, så tages gryden af varmen og hældes i en tynd stråle i æggehviderne.
Kom vand, glukosesirup og sukker i en gryde og kog det til en sirup på 160 C. Hæld herefter den varme sukkermasse i en tynd stråle i æggemassen, imens der fortsat piskes. Pisk massen til den er sej og blank i ca. 10 minutter.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Hæld mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag mandlerne i ca. 8 min. Skift piskeriset ud med den flade dejspade og hæld de ristede mandler og pistacienødderne i massen.
Beklæd en form på 21 x 21 cm med bagepapir og pensl med smagsneutral olie. Fordel massen i formen og pres den godt ud. Pensl lidt olie på toppen og læg et stykke bagepapir på. Lad formen stå 1 time på køkkenbordet og stil den herefter på køl i min. 12 timer.
Skær den franske nougat ud i passende størrelser. Jeg har dyppet den ene halvdel i mørk chokolade. Den anden halvdel har jeg rullet i flormelis, så de ikke klistrer sammen. De kan pakkes ind i karamelpapir eller i cellofan. Opbevar dem på køl. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar