Æblecrumble med havregryn! En af de skønneste efterårsdesserter med æbler. Sådan en lun og sprød crumble går man aldrig galt i byen med, og slet ikke når den bliver serveret med vaniljeis og hjemmelavet karamelsauce. Denne crumble er super nem at lave og er perfekt at servere for gæster til eftermiddagskaffe.
Noget lidt særligt for denne crumble er, at jeg har brugt hakkede hasselnødder. Dem kan du godt undlade, hvis du ikke har dem, men de giver en virkelig lækker sprødhed til tærten.
Æblecrumble med hasselnødder og karamelsauce
Ingredienser
KaramelsauceFremgangsmåde
Karamelsauce
Kog sukker og vand op i en tykbundet gryde uden at at røre i gryden. Kog det indtil det bliver brunt. Hæld fløde i under omrøring og tilsæt smør. Lad det koge et par minutter til det bliver en tyk karamel. Tilsæt salt og hæld det op i en lille skål og lad det afkøle.
Æblefyld
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær æblerne ud i store tern og bland dem med kanel, vanilje, rørsukker og kartoffelmel. Varm en pande op der kan tåle at komme i ovnen. F.eks. en støbejernspande. Du kan også bare stege æblerne på en almindelig pande, og så hælde dem op i et ildfast fad bagefter. Smelt smørret på panden og steg æblefyldet på panden. Æblerne skal blive lidt møre og nærmest karamelliserer.
Crumble
Kom alle ingredienserne i en skål og gnid det hele sammen med smørret til en ensartet crumble.
Fordel crumblen udover æblefyldet og bag crumblen i ca. 20 minutter indtil den er sprød og gylden. Nyd den lune crumble med vaniljeis og karamelsauce. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Den bedste æblecrumble opskrift
Jeg synes virkelig, at den her er den bedste æblecrumble opskrift, jeg har lavet. Der er store klumper af crumble oven på æblefyldet, og det er lige, som jeg kan lide det. Du kan også godt vælge at gøre det en smule finere, hvis du er mere til det.
Det er en perfekt dessert, hvis du ligesom mine forældre har masser æbler i haven, når efteråret melder sig. Så er det bare med at finde på skønne opskrifter med de saftige æbler. Og her er denne æblecrumble opskrift med havregryn helt perfekt. Er du ikke lige så heldig at have et æbletræ derhjemme, så må du ned i supermarkedet og købe dig nogle skønne æbler.
Jeg har et par andre crumble opskrifter: Crumble med rabarber og jordbær, crumble med hindbær og jordbær og en skøn stikkelsbærtærte med crumble. Rigtig god fornøjelse!
Skriv endelig en kommentar
Kan man bruge majsmel i stedet for kartoffelmel?
Ja, det er jeg sikker på, at man kan 🙂
Hej ☺️ Kan man lave karamel saucen dagen før? Vh Ida
Ja, karamelsaucen kan sagtens laves dagen før. Opbevar den på køl og stil den ud ved stuetemp. inden den skal bruges, så den ikke er for hård/kold :.)