Hønsesalat med hytteost – Opskrift på proteinrig hønsesalat med pisket hytteost, bladselleri, æble og bacon. Hønsesalat eller kyllingesalat er så lækkert og her er det lavet med pisket hytteost i stedet for mayonnaise og creme fraiche. Denne æggesalat er både fedtfattig og fyldt med proteiner fra både kylling, bacon og så selvfølgelig hytteosten. Hønsesalaten laves ved at piske hytteost, karry, dijon sennep, sukker, salt og peber i en foodprocessor til det er helt cremet, glat og luftigt. Den piskede hytteost vendes sammen med kylling, som er kogt og trevlet fra hinanden, samt bladselleri og æbler i tern. Hønsesalaten pyntes med purløg og sprødt bacon i skiver.
Hønsesalaten kan opbevares på køl i et par timer inden servering eller den kan serveres med det samme. Hønsesalaten kan serveres på ristet rugbrød, i toastbrød til sandwich eller den kan serveres i salatblade. Prøv også min meget populære opskrift på æggesalat med hytteost eller min opskrift på klassisk hønsesalat. Rigtig god fornøjelse!
Hønsesalat med hytteost
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kom kyllingebryst i en gryde og dæk med vand. Smuldr bouillonterningen heri og tilsæt peberkorn. Kom låg på og kog op. Når vandet koger sættes uret på 20 min. Tag kylling op ad vandet og afkøl kyllingen. Gem evt. kogevandet til at lave suppe eller sauce med.
Riv kyllingen fra hinanden med to gafler eller kom kylling i en røremaskine med “piskeren”, og kør kyllingen forsigtigt til den er revet i mindre stykker.
Kom hytteost, dijon sennep, salt, sukker, karry og peber i en foodprocessor. Kør til en blød, glat og cremet masse. Der skal ikke være klumper i. Smag til.
Vend kyllingen, hytteostmassen, bladselleri i tern og æbler i tern sammen. Pynt med bacon og purløg. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar