Æblestang - Nem æblestang med butterdej og remonce

SE ALLE MINE OPSKRIFTER MED HYTTEOST HER!

Dansk English
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Æblestang

Æblestang – Opskrift på lækker æblestang med butterdej med fyld af remonce og æbler. Denne æblestang er så lækker og meget nem at lave. Æblestang er en rigtig lækker efterårsfavorit, da der kan bruges nogle af de gode æbler fra æbletræerne. Æblestangen består af butterdej, hvor der smøres remonce med bl.a. marcipan, kanel og kardemomme, i midten og der toppes med æbler i skiver med citron og brun farin. Dejen skæres i skrå strimler og flettes indover fyldet. Det gør ikke noget, at det ikke bliver så pænt, det må gerne se lidt rustikt ud. Inden æblestangen bages så pensles den med æg og drysses med hakkede hasselnødder og perlesukker.

Noget af fyldet flyder måske lidt ud under bagningen, men det gør ikke noget, det ligger sig rundt om og bliver dejlig karamelliseret. Jeg drysser hakkede hasselnødder på inden bagning, men det kan man sagtens undlade eller bruge mandler i stedet for. Æblestangen kan nydes lun med creme fraiche, flødeskum eller is til. Æblestangen kan både fryses inden bagning og også efter bagning. Prøv også min opskrift på blåbærtærte med butterdej. Rigtig god fornøjelse!

Æblestang

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Remonce
Æblefyld
Desuden

Fremgangsmåde

Remonce

Mos ingredienserne sammen med en gaffel eller kør det hurtigt i en foodprocessor.

Æblefyld

Skær æblerne i tynde både og vend dem med citronsaft og brun farin.

Æblestang

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapiret. Fordel remoncen på midten af dejen (på den lange led) og top med æblerne.

Skær skrå snit i dejen på hver side af fyldet, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster. Fold nu skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over fyldet, så du “fletter” hele æblestangen.

Saml dejen i æblestangens ender og fold dem ind under. Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede hasselnødder og perlesukker. Bag æblestangen i ca. 25 min. Lad æblestangen afkøle let og server med f.eks. creme fraiche. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar