Kanelkage i bradepande – Opskrift på stor svampet og fugtig kanelkage med kaffeglasur bagt i bradepande. Denne kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur er så god og holder sig svampet i mange dage. Min opskrift på kanelkage er meget populær og flere efterspørger opskriften til en stor bradepande til ovnen, så man kan bage kagen og servere den for mange mennesker.
Jeg tror faktisk, at denne kage er en af mine ynglings kager, og så er den tilmed virkelig nem at bage og kan sagtens holde sig på køl i et par dage. Den er faktisk bedst på 2. og 3. dagen. Det er også en kage, der er god at bage til mange personer og den kan sagtens bages dagen inden servering, da den holder sig dejlig svampet og fugtig med glasuren på toppen.
Jeg laver kagen med en blanding kærnemælk, men den kan også laves med alm. mælk. Min erfaring er dog, at den bliver mere svampet med kærnemælk. Et godt tip til denne kage er at prikke huller i kagen med en gaffel, spyd eller lign., for så kommer glasuren ned i kagen og flyder ikke så let ud. Kagen bliver også meget mere svampet af at glasuren kommer ned i kagen. Prøv også min opskrift på kanelkage uden kærnemælk og med en kaffefrosting. Rigtig god fornøjelse!
Kanelkage i bradepande
Ingredienser
KanelkageFremgangsmåde
Kanelkage
Tænd ovnen på 180 C varmluft
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt en æggeblomme adgangen og pisk. Rør natron ud i kærnemælken. Sigt mel og kanel i dejen skiftevis med kærnemælken med natron. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Beklæd en dyb bradepande til ovnen (min er ca. 37×45 cm) med bagepair og bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter. Lad kagen køle af.
Glasur
Kom alle ingredienserne op i en gryde og smelt det sammen under omrøring ved svag varme. Når glasuren er glat og ensartet tages den af varmen.
Prik huller i den afkølede kage med en gaffel og fordel glasuren på kagen. Stil kagen på køl til glasuren har sat sig. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar