Ramsløgspesto - Hjemmelavet pesto med ramsløg

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL SOMMERENS FESTER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Ramsløgspesto

Ramsløgspesto – Opskrift på lækker hjemmelavet pesto af ramsløg med pinjekerner, parmesan og citron. Pesto med friske ramsløg er så lækkert og super nemt at lave selv. Når det bugner med de grønne ramsløgsblade i skovbunden og i haverne, så er det bare med at tage for sig og trylle de grønne blade om til denne lækre pesto. Pestoen består af ramsløg, ristede pinjekerner, olivenolie, citronsaft, parmesan, salt og peber. Alle ingredienserne blendes til en lækker og cremet pesto.

Jeg bruger ristede pinjekerner i pestoen, men man kan også bruge andre kerner eller nødder som f.eks. mandler eller valnødder.

Hvad er ramsløg?

Ramsløg er en vild plante, der på latin hedder den Allium ursinum. Ramsløg vokser i skove, fugtige områder og haver om foråret og sommeren. Den har brede, grønne blade og dufter kraftigt af hvidløg, derfor kaldes planten også “vild hvidløg”. Man kan spise både bladene, blomsterne og løgene. Den smager lidt mildere end almindelig hvidløg, men dufter meget af hvidløg.

Ramsløg kan forveksles med giftige planter som liljekonval og høsttidløs, de dufter dog ikke af hvidløg. Derfor er det vigtigt lige at dufte om bladene dufter kraftigt af hvidløg og hvis de gør det, så er der ingen tvivl om, at det er ramsløg.

Hvad kan jeg bruge ramsløgspesto til?

Ramsløgspestoen kan bruges til mange lækre ting. Prøv f.eks. at vende pestoen i friskkogt pasta eller server pestoen til tapas. Pestoen kan også bruges i sandwich eller den kan vendes sammen med creme fraiche til en lækker dressing. Pestoen kan holde sig i ca. 3-4 dage på køl. Prøv også min opskrift på ramsløgssmør. Rigtig god fornøjelse!

Ramsløgspesto

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 5 min.
I alt 15 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Sørg for at få skyllet ramsløgsbladene godt. Kom ramsløg, olivenolie, pinjekerner, parmesan og citronsaft i en blender eller foodprocessor og blend til en lækker og cremet pesto.

Smag til med salt og peber. Opbevar pestoen i et glas eller bøtte med låg på køl. Pestoen kan holde sig i ca. 3-4 dage på køl. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar