Opskrift på lækre, bløde og nemme Svenske luciaboller

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Svenske luciaboller

Bløde svenske Luciaboller, bedre kendt som Lussekatter eller Lussebullar. Disse boller spises i Sverige d.13 december aka luciadag (imorgen!) og det er sådan en hyggelig tradition synes jeg. Dejen til Luciabollerne skal kun hæve i 1 time, men hvis du nu vil lave dejen klar allerede i aften, så skal du bare halvere gærmængden og koldhæve dejen. God fornøjelse!

Svenske luciaboller

Ingredienser

Svenske Luciaboller (giver ca. 16 stk.):

Fremgangsmåde

Svenske Luciaboller:

Start med at lægge rosinerne i blød i koldt vand.

Opløs gæren i den lunkne mælk og fløde i en røremaskine. Tilsæt æg, safran, salt og sukker og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet, og ælt dejen godt på maskinen. Tilsæt derefter mere mel og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i skålen i ca. 1 time under et viskestykke.

Tænd ovnen på 225 C.

Slå dejen ud på bordet og form nogle lige store klumper og rul dem ud i “pølser”. Form dem ved at rulle hver ende sammen til et S. Pres en rosin ned i hver ende. Læg Luciabollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve med et hviskestykker over i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag i ca. 10 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte. Server de lune Luciaboller med smør. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer

Skriv en kommentar