Dubai chokoladebar – Opskrift på den virale Dubai Chokolade her i en crunchy hjemmelavet konfekt version med Rice Krispies, Cornflakes, pistaciecreme, mørk chokolade og mælkechokolade. Dubai Chokolade er en chokoladebar, som består af mælkechokolade med en midte af sprødt kadayif, tahin og pistaciecreme. Denne chokoladebar er blevet så populær i hele verden, men den oprindelige Dubai Chokolade er fra Fix Dessert Chocolatier i Dubai. Den sprøde og crunchy midte imellem chokoladen smager så lækkert.
Her har jeg lavet chokoladebaren i en lidt anderledes version, som mere minder om konfekt-bar. Chokoladebaren består af 3 lag, nemlig et lag med mørk chokolade med Rice Krispies, et lag med pistaciecreme, Cornflakes, smør og salt og så tilsidst et lag med mælkechokolade, hvid chokolade og hakkede pistacienødder. Det er nemmest, hvis man bruger en brødform af silikone, for så kan man nemmere få den færdige chokoladebar ud af formen. Ellers kan der sagtens bruges en almindelig brødform, som beklædes med husholdningsfilm indeni. Chokoladebaren kan holde sig i et par uger på køl i en lufttæt beholder.
Oprindeligt bruges der kadayif og ikke Cornflakes, som jeg bruger her. Kadayif er tynde strimler af filodej, som man bruger i mellemøstlige desserter. Man steger dem sprøde på en pande i smør. De kan købes hos grønthandlere og bazarer. Pistaciecreme kan man enten lave selv eller købe i større supermarkeder, jeg har købt den i Meny. Rigtig god fornøjelse!
Dubai chokoladebar
Ingredienser
Chokoladelag med Rice KrispiesFremgangsmåde
Chokoladelag med Rice Krispies
Smelt chokoladen i en skål over vandbad og rør olien i. Tag chokoladen af varmen og vend Rice Krispies i. Hæld chokolademassen i en brødform (min er ca. 6 cm i højden og 26 cm i længden). Det er nemmest hvis det er en form af silikone, for så kan man nemmere få den færdige chokoladebar ud af formen. Ellers kan der bruges en form som beklædes med husholdningsfilm indeni. Stil formen på køl i 30 min.
Pistacielag
Knus cornflakes og rør dem sammen med salt, smeltet smør og pistaciecreme. Fordel pistacieblandingen på det mørke chokoladelag. Stil det på køl i 30 min.
Smelt mælkechokoladen i en skål over vandbad og rør olien i. Smelt også den hvide chokolade (uden olie). Hæld mælkechokoladen på pistacielaget og lav et mønster med den hvide chokolade med f.eks. en kniv. Drys med hakkede pistacienødder og stil på køl i 30 min. eller indtil chokoladen er helt størknet. Skær baren i passende stykker med en skarp kniv. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar