Focaccia med kanelfyld - Kanelsnegle focaccia med kanelfyld

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ FASTELAVNSBOLLER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Focaccia med kanelfyld

Focaccia med kanelfyld – Opskrift på sødt focaccia brød med lækkert kanelfyld og kaneltopping. En skøn forening mellem focaccia, kanelsnegle og brunsviger i en og samme bid. Dette brød er lavet ud fra min opskrift på focaccia lavet uden røremaskine, hvor der er lidt mere honning i dejen. Selve dejen laves med samme fremgangsmåde, men når dejen er færdighævet hældes den i en form med kanelsukker, og der drysses også med kanelsukker på dejen. Når dejen har hævet anden gang, så laves der små fordybninger i dejen med fingrene, og så toppes dejen med en kaneltopping med smeltet smør, kanel og brun farin. Brødet bages til det er sprødt og gyldent. Når brødet er bagt og afkølet, så toppes det med glasur.

Overfladen på brødet bliver super sprødt og nærmest karamelliseret pga. den lækre kaneltopping. Brødet kan nydes som det er eller man kan smøre smør på det.

Glasur

Glasuren laves ved at røre 150 g flormelis og 2 spsk. kogende vand sammen.

Herunder kan du se en video af, hvordan selve dejen laves til focaccia brødet. Prøv også min opskrift på brunsviger eller min opskrift på kanelsnegle. Rigtig god fornøjelse!

Focaccia med kanelfyld

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 2 t. 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 3 t.

Ingredienser

Dej
Kanelsukker
Kaneltopping
Desuden

Fremgangsmåde

Dej

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser i en stor skål og rør det hurtigt sammen til en klistret masse. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad det stå på køkkenbordet i 15 minutter.

Fold dejen indover sig selv (se videoen ovenover). Lad dejen stå tildækket igen i 15 min. Fold dejen igen og lad den stå 10 min. Dæk dejen til og lad den hæve i 1 time.

Kanelsukker

Bland brun farin sammen med kanel.

Focaccia med kanelfyld

Beklæd en firkantet form/bradepande med bagepapir i bunden. Kom olivenolie på og drys med halvdelen af kanelsukkeret. Hæld dejen ned i formen på kanelsukkeret. Drys det resterende kanelsukker på dejen og fold dejen indover sig selv. Kom et fugtigt klæde på og lad dejen hæve yderligere 1 time.

Kaneltopping

Laves når der er ca. 20 min tilbage af hævetiden på dejen: Kom ingredienserne i en lille gryde og lad det smelte sammen og lad det boble lidt under omrøring. Tag gryden af varmen og lad det afkøle.

Focaccia med kanelfyld

Tænd ovnen på 220 C varmluft.

Træk dejen lidt ud i formen og lav små fordybninger i dejen med fingrene. Hæld kaneltoppingen på og lad det komme ned i fordybningerne.

Bag focaccia i ca. 25-30 min. på den nederste rille i ovnen. Det skal være godt gyldent og lyde hult, når du banker på det. Pas på at toppingen ikke bliver brændt. Hvis brødet begynder at blive for mørkt, før det er færdigbagt, så kan der lægges et stykke stanniol henover i den resterende bagetid.

Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist. Pynt med glasur inden brødet skæres ud. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar