Brunsviger - Bedste opskrift på snasket brunsviger
Opskrifter Livsstil Shop

Brunsviger

Opskriften på den bedste snaskede og klistrede brunsviger. En brunsviger, eller en “brunner”, består af en blød gærdej, som bages med en snasket karamel-topping, der bliver sprød, sej og klistret, når kagen kommer ud af ovnen. Det er en virkelig nem kage at bage, og den holder sig svampet og snasket i et par dage. Jeg laver brunsviger med en dej, hvor der kun er gær, mel, salt, sukker, mælk og smør i. Det giver en dejlig blød og let dej, som passer perfekt til det klistrede karamelsnask på toppen. Karamelsnasken består af smør, brun farin, lys sirup og en smule fløde. Fløden fremhæver karamelsmagen.

 

Prøv med andre toppings og ingredienser
Der er mange forskellige meninger og holdninger til den lækre, fynske kage. Nogle pynter en brunsviger med flødeskum (og slik), eller kagecreme, mens andre spiser et stykke brunsviger ovenpå et rundstykke. Der er også nogle, der tilsætter kardemomme i selve dejen og kanel i fyldet. Mulighederne er mange og jeg håber, at denne opskrift falder i god jord, selv for en fynbo.

 

Der er også en opskrift på brunsviger i min bog Sweet Baking Moments. Prøv også min opskrift på den lækreste brunsvigerkage med kagecreme. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

 

Kage til 6-8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Dej

25 g gær

1 3/4 dl mælk, lun

35 g sukker

1 knivspids salt

265 g hvedemel

35 g smør, blødt

Brunsviger-topping

135 g smør

150 g brun farin

4 spsk. lys eller mørk sirup

2 spsk. piskefløde

 

 

Fremgangsmåde

Dej

Smuldr gæren i en skål og tilsæt mælk og rør gæren ud i mælken. Tilsæt  sukker, mel salt og ælt dejen. Tilsæt smørret lid ad gangen og ælt det ind i dejen og ælt dejen til den er glat og smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve et lunt sted med et viskestykke over. Dejen skal hæve til dobbeltstørrelse ca. 30 min.

Topping

Smelt smør, brun farin, sirup og fløde i en gryde ved middelvarme og rør det godt sammen. Lad det boble en smule, så det tykner lidt. Lad karamellen afkøle i 10 min. inden det hældes på dejen.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Beklæd en form på ca. 24×24 cm med bagepapir. Hæld den færdighævede dej i formen. Lav, med dine fingre, huller i dejen og hæld brunsviger-topping udover så det er godt fordelt. Lad den hæve i yderligere 10 min. Lav igen huller, så der er så mange huller som muligt. Bag brunsvigeren i ca. 12-15 minutter. Lad den køle af lidt og nyd brunsvigeren. Velbekomme!

Bedøm denne ret

6 Comments
  1. Den ser lækker ud, men prøv at bage dejen inden du kommer snask på, så snasken ikke brænder på dejen, da snasken ikke skal have for meget varme. Du kan også med fordel prøve at fordoble din snask??

  2. Mums! Kan man mon lave gærdejen koldhævet over natten? Så den er hurtig at bikse sammen om morgenen? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.