Opskrifter Livsstil

Brunsviger

Brunsviger. En snasket og blød brunsviger er altid lækkert. Jeg har faktisk kun smagt brunsviger ganske få gange, hvilket nok er alt for lidt, men dem jeg har smagt har været smaddergode. I er faktisk flere der søger på brunsviger her på bloggen, så nu tænkte jeg at det var tid til at dele sådan en opskrift med jer. Jeg er dog overhovedet ikke ekspert i brunsviger, da jeg ved, at der er mange meninger og holdninger til den lækre kage. Så jeg håber, at den falder i god jord, selv for en fynboer. Det er en virkelig nem kage at bage og den består af en blød gærdej, som ikke kræver brug af røremaskine. Derudover er der et godt lag snask på kagen med bl.a smør og brun farin, som bliver sprødt og karamel agtigt når det bliver bagt. Rigtig god fornøjelse!

Brunsviger

Kage til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 20 min. / I alt 1 t. 20 min.
Ingredienser

Dej

50 g gær

2,5 dl mælk (gerne sødmælk), lunt

150 g smør, smeltet

2 æg

2 spsk. sukker

Et lille nip salt

Ca. 450 g hvedemel

Brunsviger-topping

150 g smør, smeltet

150 g brun farin

1 spsk. sirup

4 spsk. fløde eller mælk

Fremgangsmåde

Dej

Smuldre gæren og kom den i en stor skål. Hæld den lune mælk over gæren og rør det glat. Tilsæt smeltet smør, æg, sukker og salt og rør det rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør i dejen til den er ensartet og glat. Lad dejen hæve et lunt sted med et viskestykke over. Dejen skal hæve til dobbeltstørrelse ca.30 minutter.

Brunsviger-topping

Rør smeltet smør sammen med brun farin, sirup og fløde til en ensartet masse.

Tænd ovnen på 225 C varmluft.

Beklæd en form på ca. 24×30 cm med bagepapir. Hæld den færdighævede dej i formen. Lav, med dine fingre, huller i dejen og hæld brunsviger-topping udover og fordel det godt rundt. Lad kagen hæve lidt mere indtil ovnen er helt varm. Bag kagen på den nederste rille i ca. 20 minutter. Lad den køle af lidt og nyd kagen imens den stadig er lun. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.