Kardemommeboller med creme – Opskrift på de lækreste kardemommeboller med blød vaniljecreme og kardemommesukker. Bollerne her er inspireret af de svenske “vaniljbullar” og dufter og smager skønt. Disse bløde og luftige boller er perfekt til dig der elsker kardemomme. I dejen er der både stødt kardemomme og knuste kardemommefrø, som giver den dejligste smag til bollerne. De lækre kardemommeboller bages med en vaniljecremen som sprøjtes i midten i dejen. Bollerne pensles med smeltet smør og dyppes i kardemommesukker, når de kommer ud af ovnen.
Jeg har lavet en lidt anden vaniljecreme end den jeg plejer at bruge, da denne er mere tyk og perfekt at komme i bagværk der skal bages i ovnen. Cremen laves med mange æggeblommer, maizena og smør og den bliver simpelthen så lækker.
Kardemomme
Jeg bruger hele kardemommefrø, som jeg knuser fint i en morter, for at få den bedste og mest aromatiske kardemommesmag frem i dejen, og kardemomme-sukkeret. Man kan sagtens bare bruge stødt kardemomme i stedet for.
Bollerne smager bedst lune, hvor cremen også stadig er blød, men de kan sagtens spises dagen efter også. Prøv også min opskrift på kardemommesnurrer eller min opskrift på panna cotta med kardemomme og kaffe. Rigtig god fornøjelse!
Kardemommeboller med creme
Ingredienser
KardemommebollerFremgangsmåde
Dej
Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt, sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 30 min. under et fugtigt viskestykke.
Creme
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom mælk, vaniljesukker, halvdelen af sukkeret og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op. Det skal op og koge og lige så snart det koger, så tages gryden af varmen. Lad mælken stå i 5 min.
Rør imens æggeblommer, resten af sukkeret og maizena sammen. Hæld lidt af den lune mælk i æggeblandingen og hæld det hele op i gryden til resten af mælken. Kog cremen op til en tyk creme. Rør den godt igennem, så den bliver glat. Rør smørret i og lad cremen afkøle.
Form dejen til 16 boller af ca. 112 g hver. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan selv bestemme om de skal stå tæt eller med god plads imellem. Tryk bollerne let flade, læg et fugtigt viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve i 30 min.
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
Fjern vaniljestangen og rør cremen igennem. Kom den i en sprøjtepose og klip et hul forenden. Sprøjt cremen i midten af hver bolle.
Bag bollerne i ca. 20 min.
Pensl bollerne med smeltet smør og dyp dem i sukker blandet med kardemomme. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar