Brun sovs opskrift - Den bedste sovs til flæskestegen

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Brun sovs

Den bedste brune sovs opskrift får du lige her. Vi spiser jo ikke så meget sovs i løbet af året, men når juletiden nærmer sig, så skal der brun sovs på bordet. Denne her opskrift er den vi bruger i min familie, og det er virkelig den bedste sovs. For at lave den skal du bruge noget sky fra din flæskesteg. Skyen er den væske, der drypper ned fra flæskestegen, når den er i ovnen.

Den bedste brun sovs opskrift til flæskesteg

Det her er en opbagt sovs, og den bliver så fin blank. Der er generelt to måder at lave sovs på generelt. Man kan lave en opbagt sovs (som denne) eller en sovs med meljævning. Når din flæskesteg er ved at være færdig, og der er dryppet en masse lækker fedt og sky ned i bradepanden, skal du tage og hælde det fra i en skål for sig. Det skal du lade stå lidt, indtil at du kan se, at den øverste del stivner. Det er fedtet, der her stivner.

Vi vil ikke have en alt for fed brun sovs, så vi skal mest bruge skyen og ikke det fedt, der ligger sig oven på. Hvis du har lidt svært ved at se, hvad der er sky, og hvad der er fedt, kan du hælde lidt sovsekulør i. Her vil du kunne se, at det kun er skyen, der bliver brun. Det er skyen og lidt af fedtet, du skal bruge for at lave den bedste brune sovs.

Brun sovs

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 20 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Varm fedtet op i en gryde, og tilsæt melet. Pisk grundigt til det samler sig. Tilsæt lidt af skyen, og pisk grundigt. Fortsæt på samme måde med resten af skyen, og pisk grundigt hver gang, der tilsættes sky, til der fås en blank sauce af passende konsistens. Sørg for at saucen koges igennem. Tilsæt ribsgele, lidt sauce kulør og evt. lidt bouillon. Smag saucen til med salt og peber.

Bedøm

Bliv medlem 

Server brun sovs til juleaften

Denne brune sovs er den perfekte sovs til juleaften. Når du alligevel har gang i flæskestegen, skal du bare huske at hælde noget af alt det gode sky og fedt fra. Der sidder nemlig utrolig meget smag heri, som du kan bruge til at give din sovs masser af smag.

Du kommer nok ikke til at bruge al den fedt, der er til overs fra din sky. Det må du endelig ikke smide ud! Du kan i stedet bruge det som fedt til eksempelvis fedtemadder. Det er en rugbrødsmad, hvor du smører fedt ud på. Og det er bare ekstra lækkert, når det fedt kommer fra din egen flæskesteg.

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar