Den bedste brune sovs opskrift får du lige her. Vi spiser jo ikke så meget sovs i løbet af året, men når juletiden nærmer sig, så skal der brun sovs på bordet. Denne her opskrift er den vi bruger i min familie, og det er virkelig den bedste sovs. For at lave den skal du bruge noget sky fra din flæskesteg. Skyen er den væske, der drypper ned fra flæskestegen, når den er i ovnen.
Den bedste brun sovs opskrift til flæskesteg
Det her er en opbagt sovs, og den bliver så fin blank. Der er generelt to måder at lave sovs på generelt. Man kan lave en opbagt sovs (som denne) eller en sovs med meljævning. Når din flæskesteg er ved at være færdig, og der er dryppet en masse lækker fedt og sky ned i bradepanden, skal du tage og hælde det fra i en skål for sig. Det skal du lade stå lidt, indtil at du kan se, at den øverste del stivner. Det er fedtet, der her stivner.
Vi vil ikke have en alt for fed brun sovs, så vi skal mest bruge skyen og ikke det fedt, der ligger sig oven på. Hvis du har lidt svært ved at se, hvad der er sky, og hvad der er fedt, kan du hælde lidt sovsekulør i. Her vil du kunne se, at det kun er skyen, der bliver brun. Det er skyen og lidt af fedtet, du skal bruge for at lave den bedste brune sovs.
Brun sovs
Ingredienser
Fremgangsmåde
Varm fedtet op i en gryde, og tilsæt melet. Pisk grundigt til det samler sig. Tilsæt lidt af skyen, og pisk grundigt. Fortsæt på samme måde med resten af skyen, og pisk grundigt hver gang, der tilsættes sky, til der fås en blank sauce af passende konsistens. Sørg for at saucen koges igennem. Tilsæt ribsgele, lidt sauce kulør og evt. lidt bouillon. Smag saucen til med salt og peber.
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Server brun sovs til juleaften
Denne brune sovs er den perfekte sovs til juleaften. Når du alligevel har gang i flæskestegen, skal du bare huske at hælde noget af alt det gode sky og fedt fra. Der sidder nemlig utrolig meget smag heri, som du kan bruge til at give din sovs masser af smag.
Du kommer nok ikke til at bruge al den fedt, der er til overs fra din sky. Det må du endelig ikke smide ud! Du kan i stedet bruge det som fedt til eksempelvis fedtemadder. Det er en rugbrødsmad, hvor du smører fedt ud på. Og det er bare ekstra lækkert, når det fedt kommer fra din egen flæskesteg.
Skriv endelig en kommentar