Fetacreme med sprøde kartofler – Opskrift på fetacreme serveret med sprøde kartofler med chili og honning. Denne lækre ret eller side dish er super nem at lave og den smager så dejligt. Retten består af sprøde bagte kartofler som er vendt med en chili, honning og citron marinade, som lægges ovenpå den lækreste dip af feta, græsk yoghurt, hvidløg og honning. Derudover kommes der syltede rødløg og persille på. Super lækkert tilbehør til grillet kød, frisk eller grøntsager.
Kartoflerne bliver så sprøde, og her bruger jeg et hemmeligt lille trick. Jeg kommer nemlig bagepulver i vandet, som kartoflerne koges i, og det gør, at kartoflerne bliver ekstra sprøde, når de bages i ovnen.
Selve fetacremen kan sagtens laves dagen inden servering, men kartoflerne skal laves lige inden servering. Jeg bruger denne opskrift på syltede rødløg. Rigtig god fornøjelse!
Fetacreme med sprøde kartofler
Ingredienser
Sprøde kartoflerFremgangsmåde
Sprøde kartofler
Vask kartoflerne godt og skær dem i halve. Kom kartoflerne i en gryde, dæk med vand og tilsæt salt og bagepulver.
Kog kartoflerne møre i 15 min.
Tænd ovnen på 225 C varmluft.
Vend chilipaste, honning, olivenolie, salt og citronskal sammen og vend de kogte kartofler i.
Bred kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir og bag kartoflerne i ca. 35 min. eller indtil de er helt gyldne og sprøde.
Fetacreme
Blend ingredienserne sammen til en ensartet creme.
Bred fetacremen ud på et fad og fordel kartoflerne på. Pynt med syltede rødløg og persille. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar