Butterdejstærte med tomat og mozzarella – Opskrift på nem og lækker butterdejstærte ala caprese med pesto, tomater og mozzarella. Denne tærte med butterdej er super lækker og virkelig nem at lave. Tærten består af butterdej med pesto, tomatskiver og mozzarella skiver som bages. Herefter toppes tærten med pinjekerner, parmesan og frisk basilikum. Tærten er inspireret af den dejlige tomatsalat caprese, som består af tomater og mozzarella.
Tomatskiverne drysses med salt og placeres på køkkenrulle, som kan suge væsken, ellers frigiver tomaterne for meget væske under bagning, og så bliver alt for vådt. Det samme gælder mozzarella skiverne, dog skal de ikke saltes.
Det er en super god tærte, som er perfekt at servere til aftensmad med en salat ved siden af eller som en del af en buffet eller til skovturen. Prøv også min opskrift på butterdejstærte med squash og artiskokker eller min opskrift på lækker tomatgalette. Jeg elsker butterdej og derfor er der selvfølgelig en masse opskrifter med butterdej her på bloggen. Rigtig god fornøjelse!
Butterdejstærte med tomat og mozzarella
Ingredienser
Butterdejstærte med tomat og mozzarellaFremgangsmåde
Butterdejstærte med tomat og mozzarella
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær tomaterne i skiver og placer dem på køkkenrulle, drys med salt og kom køkkenrulle ovenpå. Lad dem stå i 15 min. Gør det samme med mozzarella skiver, dog ikke med salt.
Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapir. Smør pesto i midten, sådan så der er 1-2 cm dej rundt i kanten. Kom tomatskiver og mozzarella skiver skiftevis på pestoen. Pensl med æg rundt i kanten og bag tærten i 20 min.
Pynt tærten med pinjekerner, frisk basilikum og parmesan. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar