Pæretærte med brombær – Opskrift på dejlig sprød pæretærte med fyld af søde modne brombær, makroner og revet marcipan. En rigtig sensommer- eller efterårstærte med nogle af de skønne danske frugter og bær fra haven, som der er så rigeligt af lige nu. Tærtens fyld af knuste makroner og marcipan passer virkelig godt sammen med den fine pæresmag, som her får et syrligt modspil fra brombærrene.
Brombær kan man meget tit være heldig at finde langs stier og hegn, og det er skønt at plukke brombær og gå hjem og bage en tærte til eftermiddagshyggen. Se nogle af mine andre opskrifter med brombær her. Rigtig god fornøjelse!
Pæretærte med brombær
Ingredienser
MørdejFremgangsmåde
Mørdej
Kom melet i en skål. Smuldr det kolde smør i melet, tilsæt sukker og æg, og saml hurtigt dejen. Stil dejen på køl i ca. 30 min.
Fyld
Forbered fyldet: Skræl pærerne og skær dem i skiver. Knus makronerne groft og riv marcipanen. Bland 2 sukker og 1 stor tsk. kartoffelmel.
Pæretærte med brombær
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Del mørdejen i 2 portioner, ca. 2/3 til tærtebund og 1/3 til låg.
Rul hurtigt dejen ud på et meldrysset bord, så den ikke blive lun og svær at arbejde med. Læg dejen i en tærteform, ca. 26-27 cm i diameter. Fortvivl ej, hvis dejen går lidt i stykker, når du skal lægge den i tærtefadet, bare lap den.
Fordel makroner og revet marcipan over bunden. Læg nu pæreskiverne i et pænt lag, bland brombærrene med sukker-kartoffelmelsblandingen og drys dem ud over pærerne.
Rul dejen ud til låget og læg det ovenpå. Skær dejen til i kanten og tryk kanten til. Brug evt. overskydende dej til at lave lidt pynt. Skær eller prik et par huller i låget, sådan at damp kan komme ud under bagning.
Bag tærten midt i ovnen i ca. 35 min.
Lad pæretærten køle lidt af, inden den serveres med flødeskum eller vaniljeis. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar