Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade - Opskrift på karamelbarer

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade

Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade – Opskrift på de lækreste karamelbrud/karamelbarer med Rice Krispies og chokolade. Disse karamelbrud er virkelig skønne og meget nemme at lave. De består af en sej karamel, som enten kan koges til 135 C, hvor den bliver sej, ligesom på billederne, eller den kan koges til 140 C, så bliver den lidt hårdere i konsistensen. Der kommes Rice Krispies på karamellaget efterfulgt af smeltet chokolade og havsalt. En helt vidunderlig god kombination. Jeg har brugt mælkechokolade, men mørk chokolade kan også bruges. Prøv at udskifte Rice Krispies med hakkede saltede peanuts, det er også rigtig lækkert.

Hvordan opbevarer jeg karamelbrudene?

Karamelbrudene opbevares bedst på køl, da der er chokolade på. Jeg kommer dem i en luftæt beholder med enten bagepapir eller mellemlægspapir imellem, så de ikke klistrer sammen. Her kan de holde sig i et par uger.

Karamelbrudene er perfekte at servere som konfekt eller bare som en lille lækker og sød snack til kaffen. Rigtig god fornøjelse!

Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 25 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade
Derudover

Fremgangsmåde

Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade

Kom sukker, lys sirup og piskefløde i en tykbundet gryde. Kog det op og lad det koge ind til en tyk og boblende karamel på 135 C. Hvis du vil have en lidt hårdere karamel, så skal massen være 140 C. Når massen har den ønskede temperatur, så tages gryden af varmen og smørret røres i til det er smeltet.

Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld karamellen på bagepladen, den flyder ud, men størkner ret hurtigt. Drys straks med Rice Krispies og lad karamellen størkne helt. Du kan evt. sætte bagepladen udenfor, så går det lidt hurtigere.

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Smør herefter den smeltede chokolade udover karamellen, drys med havsalt og lad chokoladen størkne inden karamellen skæres/brækkes i bidder. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Jeg endte med at bruge kun ca halvdelen af den angivede mængde Rice krispy, og brugte omkring 500g chokolade for at det kunne dække det hele😵 ved ikke om det mig der har lavet en fejl, eller om andre også har oplevet det samme?

Skriv en kommentar