Hollandaise sauce (nem opskrift) – Opskrift på den nemmeste hollandaise sauce, som kun skal blendes. Denne hollandaise sauce er vildt nem at lave, og der skal kun 6 ingredienser til at få en cremet og perfekt hollandaise sauce. Jeg vil næsten gå så langt, som at sige, at denne sauce er “idiotsikker”. Normalt piskes en hollandaise sauce, lige som en bearnaise sauce, over vandbad ved lav varme, sådan så man sikrer sig at æggene ikke bliver til røræg, men her har jeg blendet alle ingredienserne til en cremet sauce. Jeg blender den med en stavblender i et højt glas, men en almindelige blender kan også sagtens bruges.
Hvis saucen skal være mere varm, så kan den hurtigt kommes i en lille skål over vandbad, men kun lige i et par minutter, så æggene ikke bliver til røræg, for så er saucen ødelagt. Herefter skal saucen straks serveres.
Hollandaise sauce kan serveres til mange lækre ting f.eks. til hvide asparges med skaldyr eller til Eggs Benedict. Brug også hollandaise sauce til andre former for fiskeretter.
*Klaret smør
Til hollandaise sauce bruges der klaret smør, da vallen i smørret får saucen til at skille, så derfor skal det “sies” fra. Klaret smør laves ved at smelte smørret ved svag varme i ca. 15-20 min. Rør ikke i smørret undervejs. Her falder den hvide del (vallen) til bunds i gryden, som er den del, der ikke skal bruges. Hæld langsom den klarede smør i en skål, og brug den i saucen, som beskrevet i opskriften nedenunder.
Brunet smør
Hollandaise saucen kan også laves med brunet smør, som smager helt vidunderligt. Smørret kommes i en lille gryde og smeltes ved middelhøj varme. Det skal gerne bruse og boble, og når det bliver gylden brun og dufter dejlig “nøddet”, så er smørret klar. Rigtig god fornøjelse!
Hollandaise sauce (nem opskrift)
Ingredienser
Hollandaise sauceFremgangsmåde
Hollandaise sauce
*(Se forklaring i teksten ovenover)Klar smørret ved at smelte det i en gryde. Den hvide valle skal falde til bunds, og må ikke bruges i saucen, for så skiller den.
Den smeltede klarede smør skal være 65 C, når den skal bruges.
Kom æggeblommer, salt, peber, sennep og citronsaft i en blender eller i et højt glas til en stavblender. Blend det sammen. Blend samtidig med, at smørret hældes langsomt i i en tynd stråle. Massen skal tykne (den skal nærmest ligne en mayonnaise) og blive helt luftig og gul.
Stop med at blend og rør godt rundt i saucen. Smag til om der skal mere citron, salt eller peber i. Brug hollandaise saucen med det samme. Hvis den skal være mere varm, så kan den hurtigt kommes i en lille skål over vandbad, men kun lige i et par minutter, så æggene ikke bliver til røræg, for så er saucen ødelagt. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar