Havregrynskager med smørcreme og chokolade – Opskrift på de bedste havregrynskager lagt sammen med smørcreme og dyppet i chokolade. Disse sprøde havregrynssmåkager er så gode og virkelig nemme at bage. Havregrynskagerne laves ved at smelte smør i en gryde, hvorefter der røres sukker, havregryn, æg, mel, salt og bagepulver i. Når kagerne er bagt lægges de sammen med en lækker smørcreme med vanilje og de dyppes i smeltet mørk chokolade. Det er sådan nogle lækre kager at servere til eftermiddagskaffen, til skovturen eller til en buffet på et kagebord.
Havregrynskagerne er helt klassiske, men de kan nemt tilsættes forskellige smage f.eks. revet appelsinskal, kanel, ingefær eller kardemomme. Smørcremen kan også piftes op med appelsinskal eller lakridspulver. I stedet for mørk chokolade, så kan kagerne også dyppes i hvid chokolade eller mælkechokolade. Selve havregrynskagerne kan holde sig i et par uger i en kagedåse ved stuetemperatur, og de kan sagtens nydes uden smørcremen og chokolade. Rigtig god fornøjelse!
Havregrynskager med smørcreme og chokolade
Ingredienser
Havregrynskager (ca. 10 stk.)Fremgangsmåde
Havregrynskager
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen. Rør sukkeret i smørret og tilsæt havregryn og æg. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen og rør det i gryden.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir. Sæt dejen på bagepladerne i små klatter med 2 skeer. Der kan ca. være 10 stk. på hver plade, da kagerne flyder ud. Giv hver dejklump et lille tryk og bag dem i ca. 10 min. eller til kagerne er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle.
Smørcreme
Pisk smør luftigt, tilsæt flormelis, æggeblomme og vanilje og pisk igen. Tilsæt piskefløde imens der piskes. Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Sprøjt smørcremen på den ene halvdel af havregrynskagerne og saml kagerne. Stil kagerne på køl imens du smelter chokoladen.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Hæld chokoladen op i et glas. Dyp den ene halvdel af alle kagerne i chokoladen og stil dem tilbage på køl indtil chokoladen er størknet. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Når de er færdige og lagt sammen med smørcreme, kan de da opbevares på køl til dagen efter? Eller vil havregrynskagen bliver blød?
Kan de laves dagen før? Eller skal man så vente med at lægge dem sammen?
De kan sagtens lægges sammen dagen før og opbevares på køl 🙂