Brændende kærlighed – Opskrift på den kendte danske klassiske ret med kartoffelmos, bacon og løg. Brændende kærlighed er en vaskeægte klassiker og en helt vild lækker og nem ret. Retten består af en luftig, blød og lækker kartoffelmos, som toppes med sprødtstegt bacon, løg, frisk persille og syltede rødbeder.
Jeg kan godt lide at bruge bacon af god kvalitet, så jeg plejer at bruge et helt stykke bacon, som jeg selv skærer ud i tern. Det smager så dejligt! Man kan også sagtens bruge bacon, der allerede er skåret i tern eller bacon i skiver.
Retten er perfekt at servere på en efterårsdag eller vinterdag, hvor der skal hygges lidt ekstra. Jeg har har serveret retten med frisk persille og syltede rødbeder. Det smager også godt med purløg og nogle serverer også retten med ristet rugbrød på siden. Prøv også at skifte nogle af kartoflerne ud med rodfrugter f.eks. persillerod eller gulerødder, for at tilføje ekstra grønt til retten. Rigtig god fornøjelse!
Brændende kærlighed
Ingredienser
KartoffelmosFremgangsmåde
Kartoffelmos
Skyl og ordn kartoflerne og skræl dem. Skær dem i små tern og kom dem op i en gryde og dæk kartoffeltern med vand. Tilsæt 2 tsk. salt. Når vandet koger skal kartoflerne koge i ca. 15 minutter.
Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt sødmælk, smør og muskatnød til kartoflerne og pisk, med et piskeris eller en elpisker, til en blød og cremet kartoffelmos.
Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. ekstra mælk, afhængig af, hvordan du ønsker konsistensen skal være.
Toppings
Skær bacon ud i passende tern og steg dem på en pande. Tag det færdigstegte bacon af panden og steg løgene klare i baconfedtet. Skru helt ned for varmen og tilsæt det stegte bacon til løgene, så det kan ligge på panden og hygge sig, imens kartoffelmosen færdiggøres..
Server kartoffelmos med bacon, løg, rødbeder og friske krydderurter. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar