Rabarberchutney med karry og kanel - Rabarberchutney

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Rabarberchutney med karry og kanel

Rabarberchutney med karry og kanel – Opskrift på sød og krydret rabarberchutney med karry og kanel. Denne chutney med rabarber, rødløg, kanel, karry og chili er så skøn og velsmagende. Chutney er en alletiders måde at bruge de mange rabarber til, som vokser rundt i de danske haver. De fleste kender til mangochutney som ofte bruges i det indiske køkken og til den klassiske kylling i karry eller boller i karry, men rabarber er altså også en herlig ingrediens at bruge i det salte køkken.

Jeg kommer chili (enten frisk eller også en spsk. af denne chiliolie) i chutneyen, men chili kan sagtens undlades. Der er også karry og kanel i, men det kan skiftes ud med andre krydderier f.eks. ingefær eller kardemomme. Chutneyen hældes i et glas, med tætsluttende låg og kan holde på køl i et par uger. Server chutneyen til grillet kød eller grøntsager. Rigtig god fornøjelse!

Rabarberchutney med karry og kanel

Forberedelse 5 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 20 min.

Ingredienser

Rabarberchutney med karry og kanel

Fremgangsmåde

Rabarberchutney med karry og kanel

Skyl og ordn rabarberne og skær dem i tynde skrå skiver. Kom rabarberne og alle de øvrige ingredienser op i en gryde. Lad det hele stå at simre i ca. 10-15 minutter ved middel varme. Rør godt rundt undervejs. Smag evt. til med mere sukker eller salt. Hæld rabarberchutney op i et skoldet glas, der kan lukke tæt. Lad chutneyen afkøle inden den nydes. Opbevares på køl i et par uger. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar