Opskrift på den bedste pæretærte med låg og creme
Denne pæretærte er så dejlig og virkelig velsmagende. Tærten består af en sprød mørdej, både i bunden og som låg, med kardemomme og ingefær, kagecreme og lækre, friske pærer.
Min mormor har et stort pæretræ i haven, som i år er fyldt med de lækreste, sprøde pærer. Derfor lovede jeg hende at bage en pæretærte med hendes pærer i. Måske har du eller din nabo også et pæretræ i haven? I så fald skal du altså prøve denne tærte. Tærten kan sagtens laves og bages dagen inden servering, hvid tiden ert knap. Denne tærte skal nemlig helst serves kold, så kagecremen har sat sig. Server tærten med f.eks. græsk yoghurt (10 %), creme fraiche, flødeskum, vaniljeis, karamelsauce eller chokoladesauce. Prøv også min brombærtærte eller denne pæretærte med frangipane. Rigtig god fornøjelse!
Pæretærte med låg
Ingredienser
MørdejFremgangsmåde
Mørdej
Hak det kolde smør ud i melet og smulder det til en grynet masse. Bland sukker og krydderier i. Tilsæt ægget og saml hurtigt mørdejen. Læg dejen på køl i ca. 30 min.
Kagecreme
Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Lad kagecremen køle af.
Pæretærte
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Del mørdejen i 2 dele. Rul den ene del ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform (ca. 26 cm) med dejen. Skær kanten fri for overskydende dej, så kanten bliver pæn. Kom kagecremen på og fordel den over tærtebunden. Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern kernehus, blomst og stilk. Læg de halve pærer tæt sammen ovenpå kagecremen med spidsen ind mod midten. Rul resten af mørdejen ud til en rund cirkel lidt større end tærteformen. Læg mørdejen over pærerne og tryk den let ned langs pærerne i kanten; skær evt. overskydende dej væk. Pensl tærten med lidt vand og drys med lidt perlesukker. Bag tærten i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter, til den er gylden og sprød. Lad tærten afkøle.
Skriv endelig en kommentar