Opskrift på de bedste squashbrud med solsikkekerner – de er så gode! Så bløde, luftige og lækre. Der er masser af squash lige nu, og de kan bruges til så mange lækre ting. Jeg købte to kæmpe store squash forleden, og de blev brugt til at bage disse squashbrud, squashmuffins og disse grøntsagsdeller med squash og ærtedip. Squashbrudene laves ligesom mine gulerodsbrud, som er ret så populære. Det er slet ikke dårligt at nyde sådan en lun bolle med smør. Jeg har lavet bollerne med halv hvedemel og halv ølandshvede, som giver en virkelig god smag, de kan også sagtens laves udelukkende med hvedemel. Squashbrudene kan koldhæves, blot ved at tilsætte halvdelen af gæren, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Så kan der serveres friskbagte boller til morgenmaden. Rigtig god fornøjelse!
Squashbrud
Ingredienser
Squashbrud med solsikkekerner (ca. 16-18 stk.)Fremgangsmåde
Squashbrud med solsikkekerner
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie, yoghurt og salt. Tilsæt melet lidt adgangen, imens der æltes. Tilsæt smørret og ælt det godt ind i dejen og ælt til den slipper skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve 45 minutter. Hæld dejen ud på et bord drysset med en smule mel. Lav en fordybning i midten af dejen og fyld op med revet squash, solsikkekerner og æg. Hak dejen godt rundt i små stykker, så det hele bliver blandet sammen. Brug en bagespade eller en paletkniv. Del dejen i 16-18 lige store stykker. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt gulerodsbrudene på bagepapiret. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 220 C varmluft og bag bollerne i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne. Lad squashbrudene køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar