Kæmpe chocolate chip cookies

Intet slår duften og smagen af en friskbagt cookie. Sprød og sej og med massere af chokolade. Selv i denne danske sommervarme kan man altid spise en lun cookie med et glas iskoldt mælk til. Her har jeg bagt kæmpe cookies, men du kan sagtens bage dem i almindelig småkage størrelse, så skal de bare bage i lidt kortere tid. Uanset hvilken størrelse du bager, skal der være god plads imellem dejkuglerne på bagepladen, da de flyder ud. God fornøjelse!

Ingredienser

Chocolate chip cookies (ca. 22 store cookies):

400 g smør, stuetemp.

300 g sukker

250 g brun farin

Kornene fra 1 vaniljestang

2 æg

500 g mel

1 knivspids salt

2 tsk. bagepulver

200 g mørke chokolade drops

200 g mælke chokolade drops

Fremgangsmåde

Chocolate chip cookies:

Pisk smør, sukker, brun farin og vanilje til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æg og pisk igen. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål og rør det i dejen. Tilsæt til sidst chokolade drops. Form ca. 22 lige store kugler af dejen, f.eks. med en isske. Kom dejkuglerne i fryseren i 1 time. Tænd ovnen på 175 C , læg dejkuglerne på en bageplade med bagepapir – de må ikke ligge for tæt, da de flyder ud. Jeg bagte ca. 6 cookies på plade. Bag cookies’ne i ca. 18 minutter til de er sprøde og gyldne. Lad dem køle lidt af på en rist og servér dem lune og sprøde. Velbekomme!

Tip: Du kan gemme lidt chokolade drops til at komme ovenpå hver cookie, lige når de er kommet ud af ovnen. Hvis der er for meget dej. kan du sagtens fryse dejen ned i længere tid, og tage den op når du bliver cookie-lækkersulten.

2 Comments
    1. Ja, det kan du sagtens! Bare opbevar dem i en lufttæt kagedåse, så de ikke bliver bløde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.