Vilde chokolade cupcakes med hjemmelavet saltkaramel! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Vilde chokolade cupcakes med hjemmelavet saltkaramel!

I dag får jeg to dejlige veninder på besøg til middag. Vi skal have hjemmelavet friske forårsruller med alt muligt lækkert fyld og til dessert har jeg tænkt mig at forkæle dem med de her badboys af nogle chokolade cupcakes! De er fyldt med chokolade og lækkerhed, og så er de ovenikøbet overhældt med lidt lækker hjemmelavet saltkaramel. Det er slet ikke så svært, hvis bare du følger opskriften, så lover jeg disse cupcakes bliver en succes! Her kommer opskriften:

Vilde chokolade cupcakes med hjemmelavet saltkaramel!

Ingredienser

Chokolade cupcakes (12 store eller 24 små).: Dejen:
Nutella fyld:
Chokolade frosting:
Saltkaramel:

Fremgangsmåde

Dejen:

Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel, kakaopulver, natron, bagepulver og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes æg, sukker, smør og kernemælk til det bliver let og skummende. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det godt. Tilsæt halvdelen af chokoladen. Sæt papirsformene ned i en metalform til muffins. Fordel dejen i formene og drys dem med resten af chokoladen. Bag kagerne i ca. 18-20 minutter. Lad dem køle af.

Nutella fyld:

Lav et hul i midten af hver cupcake. Hæld nutellaen op i en sprøjtepose og sprøjt det ned i hver cupcake. Lav frostingen.

Chokolade frosting:

Smelt chokoladen og lad den køle lidt af til stuetemperatur. Pisk smør og flormelis sammen og tilsæt mælken.. Tilsæt chokoladen lidt adgangen. Pisk indtil det opnår en tyk og blød konsistens. Kom frostingen over i en sprøjtepose. Sprøjt forsting ud på hver cupcake.

Saltkaramel:

Kom fløde, sirup og flormelis i en tykbundet gryde. Lad det koge op. Når det koger skrues der lidt ned for varmen (det skal stadig koge lidt og boble). Rør i gryden i ca. 10 minutter indtil massen bliver tykkere. Tilsæt smør og salt og rør det godt rundt til det bliver til en glat og tyk karamel sauce. Lad det køle af. Dryp lidt karamel ud over kagerne og drys lidt chokoladeråber udover. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

17 kommentarer
 1. Jeg har lige lavet dem og de smager helt fantastisk, men jeg fik 28 ud af dejen ikke kun 12! Men jeg klager bestemt ikke ?

 2. Hvor stor muffinform bruger du til 12 store?
  Vil forsøge at lave opskriftning til min 30 års ☺️?

  1. Hej Chanette
   Det lyder som en god ide! Hullet skal blot laves i midten af hver muffin, uden at gå helt igennem 🙂 Min muffinsform (til 12 muffins) er fra Jamie Oliver og hvert muffin hul måler 7 cm i diameter og er ca. 3,5 cm dybe!
   Rigtig god fornøjelse!
   Kh Frederikke

 3. Tak for svar Frederikke ❤️ Hvordan lavede du hullerne i dine cup cakes?

  Hvordan med sværhedsgrad på nummerkagen, kan en dummie som mig, der er medium dygtig i et køkken lave sådan en? Og hvis jeg kun ønsker at lave nummerkagen og ikke de to kager ved siden af, skal det så stadig være dobbeltpotion?

 4. Hej Frederikke,
  Sætter du dine cupcakes på køl, eller hvad plejer man her? Altså hvis de skal holde fra aftenen før 🙂

Skriv en kommentar