Valnøddeislagkage – Opskrift på lækker cremet valnøddeislagkage. Denne skønne valnøddeislagkage består af en glutenfri fragilitébund med hakkede valnødder, hasselnødder og mørk chokolade dækket af en fløjlsblød vaniljeparfait med grofthakkede valnødder.
Vaniljeparfaiten er tilsat lidt stærk kaffe, og mokkasmagen er med til at fremhæve valnøddernes dejlige smag, så det er en rigtig fin kombination. Islagkagen er virkelig lækker og passer perfekt som dessert til alt fra nytårsaften til den hyggelig middag. Har du valnødder og andre nødder tilbage fra julen, er dette en perfekt måde at få dem brugt, i stedet for at de ligger i køkkenskuffen og bliver kedelige. Islagkagen skal tages ud af fryseren ca. 30 min inden den skal serveres, for at den ikke er alt for hård at skære i. Hvis du lige som mig elsker valnødder, er jeg sikker på, at du også vil kunne lide denne valnøddelagkage.
Jeg synes, at islagkager er festligt at servere og samtidig meget nemme at have med at gøre, da de kan laves nogle dage inden og stå helt færdige og klar i fryseren, lige til at sætte på bordet. Islagkager er derfor også et hit, hvis man skal have mange gæster, da man kan lave flere klar og evt. lave flere forskellige slags til en islagkagebuffét. Husk dog at gøre plads i fryseren, inden du går i gang med storproduktionen! Du kan se mine andre islagkager her. Rigtig god bagelyst!
Valnøddeislagkage
Ingredienser
NøddebundFremgangsmåde
Nøddebund
Tænd ovnen på 165 C varmluft.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt adgangen, imens der fortsat piskes. Pisk indtil du har en sej marengs. Kom hasselnødder og mandler i en minihakker og hak dem groft. Vend nødderne sammen med kartoffelmel og chokolade og vend det forsigtigt i marengsen, uden at slå for meget luft ud af dem. Kom marengsen i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden og smurt med smør. Bag nøddebunden i ca. 35-40 min. Lad den køle af.
Vaniljeparfait med valnødder og kaffe
Pisk æggeblommer, flormelis, vanilje og kaffe sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 min. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Vend til sidst de hakkede valnødder i.
Beklæd indersiden af springformen med kageplast og hæld parfaiten udover den afkølede nøddebund. Stil kagen i fryseren i 4-6 timer til parfaiten er helt frossen.
Fjern springform, kageplast og bagepapir og placer kagen på et fad. Dryp lidt smeltet mørk chokolade udover kagen og pynt med valnødder. Nyd kagen med det samme eller stil den i fryseren igen. Tag kagen op af fryseren 15 min før den skal serveres. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar