Ukrainske boller med hvidløgssmør - ukrainske boller med hvidløgssmør
Opskrifter Livsstil Shop

Ukrainske boller med hvidløgssmør

Ukrainske boller med hvidløgssmør – Opskrift på bløde ukrainske boller Pampushky med hvidløgssmør med persille. Disse boller er super smagfulde, bløde og luftige. Bollerne stammer fra Ukraine og spises sammen med f.eks. Borsch, som er en ukrainsk rødbedesuppe.

 

Ukrainske boller med hvidløgssmør

Boller til 4-6 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 30 min. / I alt 2 t. 30 min.
Ingredienser

Dej

112 g vand

112 g mælk

40 g gær

35 g honning

1 tsk. citronsaft

400 g hvedemel

25 g smør

5 g salt

1 sammenpisket æggeblomme til pensling

Hvidløgssmør

3 fed hvidløg

50 g smør

1 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Dej

Kom vand og mælk i en røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt honning, citronsaft, hvedemel, smør og salt. Ælt dejen med dejkrogen i ca. 5-10 min. til dejen bliver blank og smidig. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve 1 time ved stuetemp.

Del dejen i 9 lige store stykker og form til boller. Smør en støbejernspande eller en springform med olie/smør og placer bollerne heri. Dæk bollerne med fugtigt viskestykke og lad dem hæve 40 min. ved stuetemp.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Pensl bollerne med sammenpisket æggeblomme og bag dem i midten af ovnen i 20 min. Bollerne skal være gyldne og lyde hule, når man banker på dem.

Hvidløgssmør

Lige inden bollerne tages ud af ovnen: Hak hvidløgene i små tern. Kom dem i en lille gryde og tilsæt smør. Smelt smørret og lad det boble under omrøring, så hvidløgene bliver tilberedt en smule i det varme smør. Tag gryden af varmen, hak persillen fint og kom det op i smørret.

Pensl hvidløgssmør på bollerne og lad dem afkøle en smule før de trækkes fra hinanden og nydes. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Ukrainske boller med hvidløgssmør

Dejen til disse ukrainske boller er så lækker og super nem at arbejde med. Dejen formes til boller, som bages i enten en støbejernspande eller i en springform. Når bollerne kommer ud af ovnen, så pensles de med en hvidløgssmør med persille. Bollerne trækkes fra hinanden og nydes til f.eks. suppe eller sammenkogte retter. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.