Tarteletter med høns i asparges - Nem og lækker opskrift

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges – Opskrift på den klassiske danske ret tarteletter med høns i asparges. Tarteletter med høns i asparges består af sprøde lune tarteletskaller fyldt med en cremet opbagt sauce med plukket kyllingekød og hvide asparges. Det er en klassiker på både påskefrokostbordet og julefrokostbordet. Der er mange måder og meninger om, hvordan man laver sådan en ret her, men dette er måden jeg laver den på og jeg har lært det af mine mormor og mor.

Tarteletter med høns i asparges

Retten ved at koge en hel kylling med løg, hvidløg, salt og peberkorn. Når kyllingen er kogt plukkes kødet ud i mindre stykker og vendes ned i en lækker og cremet opbagt sauce med hvide aspargessnitter. Saucen smages til med både bouillonen fra kyllingen og vandet fra aspargessnitterne, som giver en virkelig god smag.

Opskriften her giver en stor portion høns i asparges, da der bruges 1 hel kylling. Opskriften giver fyld til ca. 24 tarteletter, men man kan også sagtens lave halv portion af saucen og så fryse halvdelen af kyllingekødet ned. Hvis du ikke vil stå og koge 1 hel kylling, så kan der koges ca. 650 g kyllingebryster i stedet for. Du kan også bruge høns i asparges til denne tarteletstang med butterdej.

Jeg bruger hvide aspargessnitter fra dåse, men når asparges er i sæson, så smager det også så vidunderligt med friske grønne asparges eller kogte hvide asparges. Selvom disse tarteletter for det meste spidses til påske og jul, så kan de heldigvis serveres hele året rundt. Rigtig god fornøjelse!

Tarteletter med høns i asparges

Opskrift til 24 stk.
Forberedelse 30 min.
Tilberedning + 1 t.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Høns i asparges
Desuden

Fremgangsmåde

Læg kyllingen i en gryde, og dæk den med koldt vand, ca. 2 L. Tilsæt løg, hvidløg, salt og peberkorn. Kog op, og fjern det hvide skum fra overfladen. Lad kyllingen koge under låg til den er mør, ca. 1 time. Tag kyllingen op og gem bouillonen. Lad kyllingen afkøle lidt inden den plukkes.

Høns i asparges

Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Drys mel i, og pisk grundigt. Varm mælken i en lille gryde ved siden af, og tilsæt den lidt ad gangen, imens du pisker, til du får en blank sauce. Tilsæt vand fra aspargessnitter og bouillon fra kyllingen. Kog saucen igennem under omrøring i et par minutter. Vend kylling og aspargessnitter i saucen. Smag saucen til med salt og peber.

Lun tarteletter i ovnen. Fyld høns i asparges i tarteletterne, pynt med persille og drys med salt og peber. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar