Bløde svenske Luciaboller, bedre kendt som Lussekatter eller Lussebullar. Disse boller spises i Sverige d.13 december aka luciadag (imorgen!) og det er sådan en hyggelig tradition synes jeg. Dejen til Luciabollerne skal kun hæve i 1 time, men hvis du nu vil lave dejen klar allerede i aften, så skal du bare halvere gærmængden og koldhæve dejen. God fornøjelse!
Svenske luciaboller
Ingredienser
Svenske Luciaboller (giver ca. 16 stk.):Fremgangsmåde
Svenske Luciaboller:
Start med at lægge rosinerne i blød i koldt vand.
Opløs gæren i den lunkne mælk og fløde i en røremaskine. Tilsæt æg, safran, salt og sukker og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet, og ælt dejen godt på maskinen. Tilsæt derefter mere mel og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i skålen i ca. 1 time under et viskestykke.
Tænd ovnen på 225 C.
Slå dejen ud på bordet og form nogle lige store klumper og rul dem ud i “pølser”. Form dem ved at rulle hver ende sammen til et S. Pres en rosin ned i hver ende. Læg Luciabollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve med et hviskestykker over i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag i ca. 10 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte. Server de lune Luciaboller med smør. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Vil så gerne bage dem! Men kan man finde en erstatning for safran?
De kan også bages uden safran 🙂
Du kan bruge gurkemeie?