Stegte agurker på fetacreme - Feta med sprøde stegte agurker

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL SOMMERENS FESTER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Stegte agurker på fetacreme

Stegte agurker på fetacreme – Opskrift på lækker grøn og vegetarisk ret med fetacreme med spinat serveret med stegte agurker på. Denne lille lækre grønne sag smager så dejligt og er en sjov måde at servere agurker på. Agurkerne skrælles, skæres på langs hvor kernerne tages ud og så skæres de i lidt forskellige størrelser. Herefter steges de på en varm pande i lidt olivenolie til de begynder at tage farve. Agurkerne får sådan en lidt brændt smag og samtidig forbliver de helt sprøde. De stegte agurker serveres på en blød og cremet fetacreme med bl.a. frisk spinat, pinjekerner og citronsaft. Retten pyntes med hakkede pistacienødder, limeskal og frisk dild.

Jeg steger agurkerne på en stegepande, men når det er grill-sæson, så er det helt perfekt at grille agurkerne i stedet for. Så får de nemlig de klassiske grill-striber. Her har jeg brugt 6 stk. skoleagurker, men man kan også bruge 1 stor agurk, hvid man ikke kan få fat i de små. Skoleagurker er tit bare meget mere sprøde og det er så lækkert.

Retten kan serveres som tilbehør til middagen, men den kan også serveres som forret med f.eks. dette hjemmebagte focaccia brød til. Det kan også serveres med sprøde rugkiks. Prøv også min opskrift på marinerede agurker på fetacreme. Rigtig god fornøjelse!

Stegte agurker på fetacreme

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 20 min.

Ingredienser

Stegte agurker
Fetacreme
Desuden

Fremgangsmåde

Stegte agurker

Skræl agurkerne og skær dem på langs. Skrab kernerne ud og skær agurkerne i stykker af forskellige størrelser.

Varm en pande op til høj varme. Kom olien på. Tilsæt agurkerne og steg dem i et par minutter til de tager farve. Tag agurkerne af varmen og lad dem afkøle.

Fetacreme

Blend alle ingredienserne sammen med f.eks. en stavblender, til en cremet masse. Smag til med salt og peber, men pas på med salt, da feta er meget salt i selv.

Smør fetacremen ud på et fad og kom de stegte agurker ovenpå. Drys med pistacienødder, limeskal og dild. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar