Sprød rabarbertærte – Opskrift på skøn, sprød og supernem rabarbertærte med vanilje. Denne tærte er så nem og laves med få ingredienser og et tærtefad (eller et andet ildfast fad). Man simpelthen blot rabarber, skåret i skiver, med vanilje, sukker og kartoffelmel som fordels i et tærtefad. Derefter røres blødt smør, sukker, mel og havregryn sammen og bredes ud over rabarberne, så de dækkes. Tærten bages, og vupti, klar til servering – en dejlig tærte med møre rabarber i bunden og et knasende sprødt låg på toppen, der smager som gammeldags havregrynskager.
Rabarbertærten smager allerbedst, når den spises friskbagt og lun, og gerne sammen med en klat creme fraiche eller letpisket flødeskum. Prøv også mine andre opskrifter med rabarber lige her. Tærten er lavet på samme måde som denne med æbler og kanel. Rigtig god fornøjelse!
Sprød rabarbertærte
Ingredienser
RabarberfyldFremgangsmåde
Rabarberfyld
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Skyl og ordne rabarberne og skær dem i skiver. Bland rabarber med sukker, vanilje og kartoffelmel og fordel dem ud på bunden af et tærtefad (ca. 25-27 cm i diameter). Tærteformen skal ikke smøres.
Dej til låg
Pisk blødt smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel og havregryn og bland godt. Fordel dejen ovenpå rabarberne. Bag tærten i ca. 45 min til låget er gyldent og sprødt. Server tærten lun. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar