Sprød rabarbertærte - Opskrift på skøn, sprød og supernem rabarbertærte
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Sprød rabarbertærte

Sprød rabarbertærte – Opskrift på skøn, sprød og supernem rabarbertærte med vanilje.  Denne tærte er så nem og laves med få ingredienser og et tærtefad (eller et andet ildfast fad). Man simpelthen blot rabarber, skåret i skiver, med vanilje, sukker og kartoffelmel som fordels i et tærtefad. Derefter røres blødt smør, sukker, mel og havregryn sammen og bredes ud over rabarberne, så de dækkes. Tærten bages, og vupti, klar til servering – en dejlig tærte med møre rabarber i bunden og et knasende sprødt låg på toppen, der smager som gammeldags havregrynskager.

Rabarbertærten smager allerbedst, når den spises friskbagt og lun, og gerne sammen med en klat creme fraiche eller letpisket flødeskum. Prøv også mine andre opskrifter med rabarber lige her. Tærten er lavet på samme måde som denne med æbler og kanel. Rigtig god fornøjelse!

Sprød rabarbertærte

Forberedelse 15 min.
Tilberedning 45 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Rabarberfyld
Dej til låg

Fremgangsmåde

Rabarberfyld

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Skyl og ordne rabarberne og skær dem i skiver. Bland rabarber med sukker, vanilje og kartoffelmel og fordel dem ud på bunden af et tærtefad (ca. 25-27 cm i diameter). Tærteformen skal ikke smøres.

Dej til låg

Pisk blødt smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel og havregryn og bland godt. Fordel dejen ovenpå rabarberne. Bag tærten i ca. 45 min til låget er gyldent og sprødt. Server tærten lun. Velbekomme!

Bedøm

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar