Sprød rabarbercrumble med karamel - Opskrift på sprød rabarbercrumble

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Sprød rabarbercrumble med karamel

Sprød rabarbercrumble med karamel – Opskrift på den skønneste sprøde rabarbercrumble med karamel. Crumble er altid dejligt, og især når det laves med sæsonens råvare. Det er atter blevet tid til rabarber-sæsonen, så selvfølgelig er denne crumble lavet med rabarber. Crumblen består af et lag skønne rabarber, dulce de leche, sprød crumle-dej med bl.a. havregryn og brun farin. Selve crumble dejen har jeg lavet efter min opskrift på havregrynsbarer. Crumblen bliver så lækker sprød ovenpå og smager vildt godt med brun farin og havregryn.

Jeg serverer gerne sådan en crumble sammen med cremefraiche 18 % som jeg lige rører op med lidt vaniljesukker. Det smager også vildt godt med græsk yoghurt 10 % vendt med en smule letpisket flødeskum. Og så smager det selvfølgelig også lækkert med en kugle god vaniljeis til. Prøv også min opskrift på æblecrumble eller eller stikkelsbærtærte med crumble ovenpå. Rigtig god fornøjelse!

Sprød rabarbercrumble med karamel

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 45 min.
Tilberedning 25 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Rabarber
Crumble
Derudover

Fremgangsmåde

Rabarber

Skyld og ordn rabarberne og skær dem i tern på ca. 1 cm. Kom dem op i en skål samme med sukker, vanilje og kartoffelmel og lad det stå at trække i 30 minutter. Hvis der er for meget saft, kan de evt. sies fra, inden rabarberne hældes op i fadet.

Crumble

Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet sammenhængende masse. Brug evt. en håndmixer.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Kom rabarberne op i et ovnfast fad eller tærtefad på ca. 26-27 cm i diameter. Fordel dulce de leche udover samt crumblen. Bag rabarbercrumble i ca. 30-40 minutter indtil den er sprød og gylden. Server crumblen lun med f.eks. vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche til. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar