I dag vil jeg dele min bedste opskrift på sprøde vafler med jer. Jeg elsker vafler! Især hvis de er toppet med flødeskum, bær og chokoladesauce mmmh. Jeg har lige serveret disse vafler for min familie – det er bare en rigtig hyggelig ting at bage i weekenden eller når man har fri. Hvis man vil spise vaflerne til morgenmad kan man tilføje lidt havregryn i dejen, og toppe vaflerne med skyr, bær, mandler, sirup osv, så bliver man mæt på den gode måde:-) Her kommer opskriften:
Ingredienser
Sprøde vafler (8-10 stk.)
250 g hvedemel
50 g sukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. kardemomme
½ tsk. stødt kanel
4 dl mælk
2 æg
75 g smeltet smør
Pynt f.eks. med skyr eller flødeskum vendt med vanilje, bær, frugt, chokoladesauce osv.
Fremgangsmåde
Sprøde vafler (8-10 stk.):
Bland mel, sukker, krydderier og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt mælk og pisk dejen godt igennem med elpisker. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt. Til sidst kommes det smeltede smør i dejen. Lad dejen hvile i ca. 30 min.Bag vaflerne i et gennemvarmet vaffeljern til de er gyldne.Læg vaflerne på en bagerist, så de bevarer sprødheden.
Server vaflerne med det du allerbedst kan li’! Velbekomme!