S’mores kage - Opskrift kage inspireret af den syndige S’mores dessert
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

S’mores kage

Indlægget er lavet I samarbejde med Imerco

S’mores kage – Opskrift på den lækreste kage inspireret af den syndige S’mores dessert. Denne kage er helt uimodståelig lækker, og den består af de klassiske smage fra en s’mores, som man kender den fra bålet: Kiks, smeltet chokolade og ristede skumfiduser. Her har jeg bagt kagen med en sprød kiksebund, dækket af en fudgy brownie og toppet med en sej og luftig skumfidusmasse, som til sidst bliver brændt med en gasbrænder.

Gasbrænderen jeg har brugt er fra Imercos egen serie Cook & Baker. Gasbrænderen er nem at bruge, og den kan anvendes til alle mulige lækre desserter f.eks. til at karamellisere sukkerlaget på en creme brulee og til at brænde marengsen på en citrontærte. Den kan også bruges til at brænde grøntsager eller gedeost let.

S’mores kagen er perfekt at servere til mange mennesker, og jeg har bagt den i en bradepande med låg, som også er fra Cook & Baker. Så kan kagen nemlig nemt transporteres og glæde familie og venner ved julens hyggelige sammenkomster. Bradepanden med låg kan også bruges til mange andre lejligheder f.eks. når der skal medbringes en lækker ret til den fælles buffet. Rigtig fornøjelse!

S'mores kage

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Kiksebund
Brownie
Skumfidusmasse

Fremgangsmåde

Kiksebund

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland sammen med kiksene. Hæld kiksemassen i en form på 42×29 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Pres massen godt ned i bunden og bag bunden i ovnen i 8 min. Lad bund afkøle.

Brownie

Smelt smørret i en gryde. Bland chokolade, 100 g af kakaopulveret og espressopulver sammen i en skål og hæld det smeltede smør udover. Lad det stå i et par minutter og rør det herefter rundt så massen samler sig og bliver blank. Stil chokoladeblandingen til side. Bland sukker, brunfarin, vaniljesukker og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen. Pisk i ca. 5-10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps. Tilsæt chokoladeblandingen i en tynd stråle imens der fortsat piskes. Sigt hvedemel og de resterende 50 g kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber. Hæld dejen på kiksebunden og bag kagen i ca. 20 minutter. Lad kagen afkøle.

Skumfidusmasse

Udblød husblassen i koldt vand. Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og kog det op til 110 grader. Det tager ca. 20 minutter. Sukkeret skal være helt opløst, og det skal boble. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen, så der ikke hænger mere vand ved og kom det i gryden og rør rundt til husblassen er smeltet. Lad sukkermassen køle af i ca. 10 minutter. Hæld sukkermassen i en røremaskine og pisk i 15 minutter til massen er hvid, luftig og sej.

Fordel marengsen over den kolde kage og brænd den forsigtigt med en gasbrænder. Server S’mores kagen med det samme. Der bliver ca. 24 stykker kage. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar